Iščejo pot iz krize

Če je bilo v pretekli sezoni na primorskih derbijih med nogometaši Luke Kopra in Gorice čutiti obnovljeno rivalstvo, so nakopičene težave v obeh klubih pozornost preusmerile navznoter.

Luka Majcen (v skoku z žogo) je s tremi zadetki najboljši strelec Gorice v prvenstvu Foto: Leo Caharija
Luka Majcen (v skoku z žogo) je s tremi zadetki najboljši strelec Gorice v prvenstvu Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pot iz krize, v kateri sta se očitno znašli obe moštvi, se utegne podaljšati čez vso jesen. Sobotni obračun na Bonifiki bi utegnil biti svojevrstna prelomnica za eno ali drugo ekipo. Koprčani lovijo sploh prvo zmago oziroma prve točke na Bonifiki, Novogoričani bi jih s polnim izkupičkom ujeli na lestvici. Varovanci Luigija Apollonija so si po težko izbojevani domači zmagi nad Krko nekoliko oddahnili, a težave ostajajo. Proti Novomeščanom so sicer dvakrat zadeli, a bolj po spletu ugodnih okoliščin. Če ne drugega, je šlo vsaj na silo. Skozi igro preprosto niso mogli prebiti agresivne postavitve Novomeščanov, kar je bržkone opazil tudi popoln koprski strokovni štab, ki se je zbral na tribunah športnega parka.

“Krka je vselej neugoden tekmec, tokrat tudi po psihološki plati, saj smo sosedi na dnu lestvice. Bili smo bojeviti in srčni. Če bomo na vsaki tekmi pokazali tako željo, potem ni bojazni za naprej. Dvoboji s Koprčani so vselej težki, pomembno je, da se spočijemo in ustrezno pripravimo,” je pojasnil nekdanji nogometaš Luke Koper Luka Majcen, ki je z golom iz enajstmetrovke odločil zmagovalca (2:1) na ponedeljskovem dvoboju z Novomeščani. S tremi zadetki pa je tudi najboljši strelec v novogoriški ekipi, ki ima očitne težave z uigranostjo in s pripravljenostjo novincev. Slednji le stežka dohajajo ritem.

Težave seveda izvirajo iz poletnega obdobja, ko se ni vedelo, s kom in kako v novo (evropsko) sezono. Moštvo pa počasi načenjajo tudi poškodbe in kartoni. Prvenstveni premor zaradi reprezentančne akcije po sobotnem derbiju bo prišel prav predvsem Koprčanom. Novogoričane namreč čez teden dni čaka še preloženo pokalno dejanje v Veržeju. Lovoriko bodo sicer težko ubranili, a podobno težko ali pa še težje se bodo prebili v zgornji del prvenstvene razpredelnice. Na prednostnem seznamu je zdaj vendarle obstanek.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano