Imamo svoje adute

Ob hitrih ukrajinskih napadalcih se Boštjanu Cesarju in soigralcem v obrambni vrsti slovenske reprezentance v obračunih dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 obeta obilo dela.

Boštjan Cesar bo eden Katančevih adutov tudi za tekmi z 
Ukrajino. Foto: STA
Boštjan Cesar bo eden Katančevih adutov tudi za tekmi z Ukrajino. Foto: STA

BRDO PRI KRANJU > Slovenski kapetan Boštjan Cesar se pred prvo tekmo v Lvovu ne obremenjuje preveč z mislimi o moči ukrajinske reprezentance, temveč razmišlja o prednostih, ki jih mora za uspeh unovčiti slovenska izbrana vrsta. “Upam, da bomo ponovno dvignili vso Slovenijo na noge," je v reprezentančnem taboru na Brdu pri Kranju, ki slovenskim nogometašem z novim Nacionalnim nogometnim centrom nudi izvrstne razmere za nemoteno delo,dejal 33-letni branilec italijanskega Chieva.

> Lahko primerjate trenutno stanje v reprezentanci s tistim pred obračunoma z Rusijo za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2010?

“Zavedamo se, da dobro vzdušje pride z dobrimi rezultati. Pred nami sta izjemno pomembni tekmi in že pred prvo tekmo moramo vsi stopiti skupaj. Želimo si razveseliti naše navijače in skupaj proslaviti uspeh, kot se je to zgodilo pred šestimi leti. Tudi takrat ni bilo lahko, a nam je uspelo. Veliko naših reprezentantov je igralo na tistih tekmah in izkušnja je vsekakor dobrodošla.”

> So Ukrajinci premagljiv tekmec?

“Vem, da gre za kakovostno reprezentanco, ki premore nekaj vrhunskih posameznikov. Vsak nogometaš bo moral za uspeh dati svoj maksimum in že sedaj vam lahko obljubim, da bomo to tudi naredili. Že prva tekma bo zelo pomembna in morebiten dosežen zadetek nam bi olajšal delo na povratni tekmi pred našimi navijači v Ljudskem vrtu, kjer nobeni gostujoči ekipi ni lahko.”

> Kako velik hendikep je poškodba Roberta Berića?

“Seveda pomeni Berićeva poškodba za našo reprezentanco hud udarec, vendar moramo stisniti zobe in skušati nadoknaditi njegov izostanek. V kadru imamo kar nekaj kakovostnih napadalcev, ki lahko v vsakem trenutku prispevajo svoj delež. Verjamem, da bo Robert naš največji navijač.”

> Na prvi tekmi v Lvivu verjetno ne gre pričakovati posebno lepega nogometa.

“Slovenska reprezentanca ima z Ukrajino dobre izkušnje in tudi to je pomemben podatek. Vložek bo velik in na prvi tekmi obe reprezentanci verjetno ne bosta razkrili vseh adutov, saj bo šlo šele za prvi polčas. Domačini bodo seveda pritisnili, saj si želijo čim višjo zmago, vendar imamo tudi mi svoje adute.”

> Se lahko slovenski navijači ponovno nadejajo kakšnemu čudežnemu zadetku v slogu Milenka Ačimovića ali Mladena Rudonje?

“Ni pomembno, kdo bo zabil gol in na kakšen način bo to storil. Važno je, da se bo ukrajinska mreža čim večkrat zatresla, saj nam bi to olajšalo pot do Francije.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano