Ilki Štuhec napaka odnesla kolajno

Svetovno prvenstvo v švicarskem Sankt Moritzu se ni začelo po željah slovenskih ljubiteljev alpskega smučanja. Glavna slovenska adutinja Ilka Štuhec je zasedla enajsto mesto. Napaka, ki se ji je primerila po zelo hitrem zgornjem delu, ji je odnesla prvo kolajno na svetovnih prvenstvih.

Ilka Štuhec bo morala še počakati na  prvo kolajno na 
svetovnih prvenstvih.  Foto: STA
Ilka Štuhec bo morala še počakati na prvo kolajno na svetovnih prvenstvih.  Foto: STA

ST. MORITZ > Šestindvajsetletna Mariborčanka Ilka Štuhec je z zelo dobrimi občutki in odlično popotnico superveleslalomske zmage v Cortini d'Ampezzo pripotovala v mondeno švicarsko središče, a se ji prva od preizkušenj tokratnega prvenstva ni razpletla po načrtih. V cilj je prišla z zaostankom 1,04 sekunde za takrat sedmi čas.

Na startu je bila še ena Slovenka Maruša Ferk, ki je bila z zaostankom več kot tri sekunde prepočasna za odmevnejši dosežek.

Brez naslova svetovne prvakinje so ostali tudi domačini. Najhitrejšo linijo je namreč ubrala Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki je s prednostjo več kot treh desetink sekunde premagala tekmice. Avstrijka v tej sezoni v svetovnem pokalu še ni stala na stopničkah. Edini uvrstitvi na zmagovalni oder je vpisala v Cortini d'Ampezzo s tretjim mestom na smuku leta 2014 in drugim mestom v superveleslalomu leta 2013.

Če je zmaga Schmidhoferjeve presenečenje, saj ni bila uvrščena v krog favoritinj, pa sta drugo in tretje mesto zasedli tekmovalki, ki sta že stalnica na stopničkah. Tina Weirather iz Liechtensteina je bila v boju za srebro za tri stotinke sekunde hitrejša od bronaste domačinke Lare Gut, ki še čaka na svojo prvo zmago na svetovnih prvenstvih.

V St. Moritzu bo jutri na sporedu še moški superveleslalom.

STA


Najbolj brano