Ilka Štuhec je zmagala še na smuku v Val d'Iseru

Ilka Štuhec je zmagala na smuku v Val d'Iseru. Šestindvajsetletna Mariborčanka nadaljuje s sijajnimi uspehi v novi sezoni. Štuhčeva je vpisala še četrto zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark, tretjo v smuku ter drugo zaporedno v Val d'Iseru, kjer je že v petek slavila v alpski kombinaciji. Pred to sezono še ni bila na stopničkah.

Ilka Štuhec Foto: STA
Ilka Štuhec Foto: STA

VAL D'ISERE > Ilka Štuhec je na tretjem smuku v Val d'Iseru upravičila status prve favoritinje. Po strmini se je pognala s startno številko 13 ter ob prihodu v cilj prevzela vodstvo s prednostjo 28 stotink sekunde. Od do tedaj vodilne Avstrijke Cornelie Hütter je bila hitrejša na vseh merjenjih vmesnega časa (-0,23, -0,24, -0,16, -0,07, -0,30). Tretja je Italijanka Sofia Goggia (+0,32).

Ilka Štuhec v tej sezoni še ne pozna poraza v smuku. V rdečo majico vodilne v posebnem seštevku discipline oblečena Mariborčanka je zmagala na obeh smukih v Lake Louisu. Po neverjetnemu dvojčku pa je v petek pripravila še eno popolno presenečenje z zmago v alpski kombinaciji.

Z zmago se je Štuhčeva izenačila z ameriško šampionko Lindsey Vonn, ki je edina doslej zmagala na prvih treh smukih v sezoni.

Maruša Ferk je bila 33., Vanja Brodnik pa 44.

STA


Najbolj brano