Ilka Štuhec druga na treningu smuka

Ilka Štuhec je dobro formo iz Kanade prenesla v Evropo. Mariborčanka je vpisala drugi najhitrejši čas na uvodnem uradnem treningu smuka v francoskem Val d'Iseru. Hitrejša od vodilne smukačice v svetovnem pokalu alpskih smučark je bila le Švicarka Lara Gut, ki je slovensko tekmovalko prehitela za sekundo in tri stotinke.

Ilka Štuhec Foto: Anze Malovrh/Sta
Ilka Štuhec Foto: Anze Malovrh/Sta

VAL D'ISERE > Nove tekme ženskega dela svetovnega pokala bodo ta konec tedna na sporedu v Savojskih Alpah. Smučarke so danes že preizkusila teren proge Oreiller-Killy, najboljši čas prvega treninga smuka pa je postavila Švicarka Lara Gut (1:46,90). Takoj za njo je bila uvrščena nosilka rdeče smukaške majice Ilka Štuhec, ki je za nastop potrebovala 1,03 sekunde več, tretja pa je bila Avstrijka Ramona Siebenhofer (+1,22). Vanja Brodnik je zasedla 52. mesto (+4,80), Maruša Ferk 63. (+6,24), Ana Bucik pa 66. (+6,42).

V Val d'Iseru je jutri na sporedu še en uradni trening smuka, v petek pa pride na vrsto prva alpska kombinacija sezone, na kateri bo nastopila omenjana četverica slovenskih smučark. V soboto sledi smukaška preizkušnja, v nedeljo pa superveleslalomska. Na obeh tekmah bosta nastopili Štuhčeva in Ferkova, trenerji pa se bodo v petek odločili, ali bo poleg njiju tekmovala še kakšna Slovenka.

Štuhčeva je onstran velike luže v Kanadi odlično odprla novo sezono v hitrih disciplinah. V Lake Louisu je presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra. V razvrstitvi svetovnega pokala je trenutno najvišje v karieri, četrta s seštevkom 245 točk, v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma pa je peta.

STA


Najbolj brano