Iličić pred vrati Tottenhama

Kranjčanu Josipu Iličiću se obeta velik prestop. Potem ko je zavrnil selitev v Bologno in se odločil ostati v Firencah, je odjeknila vest, da je zanj devetmilijonsko ponudbo poslal londonski Tottenham.

Jan Koprivec že v modrih barvah ciprskega Anorthosisa.
Jan Koprivec že v modrih barvah ciprskega Anorthosisa. 

FIRENCE >O nadaljnji športni poti tehnično dobro podkovanega igralca je bilo prelitega že veliko črnila. Fiorentina ga je želela prodati že pozimi, a se je Josip Iličić naposled odločil ostati. Proti koncu sezone je bil v vrhunski formi, z odhodom iz kluba neposrednega konkurenta v ekipi, Egipčana Mohameda Salaha, pa se je pod novim trenerjem Paulom Souso znašel v prvem planu. Vse do pred kratkim je bila zelo aktualna tudi njegova selitev v Bologno za sedem milijonov evrov odškodnine. Angleški in italijanski mediji pa so včeraj poročali, da se za slovenskega reprezentanta zelo resno zanimajo pri londonskemu Tottenhamu. Ponudil naj bi kar devet milijonov evrov odškodnine in še branilca Vlada Chirichesa, ki na Otoku ni veliko igral. Firenški klub se bo o ponudbo izrekel v kratkem.

Maribor je v začetku tedna okrepil svoj napad, čeprav ima na plačilni listi precej nogometašev takšnega profila. V Ljudski vrt je iz Celja prišel mladi Gregor Bajde. Doslej je v prvi ligi dosegel 12 zadetkov, pred tem pa je nastopal za ljubljanski Interblock. Maribor je za igralca Celju plačal odškodnino, ki naj bi bila ena višjih v slovenskem prostoru. Nekdanji branilec Gorice in Kopra Bojan Đukić bo ponovno zaigral v prvi ligi, saj je okrepil Krško.

Izolan Anej Lovrečič že po pol leta zapušča srbsko prestolnico. Beograjski Voždovac je zamenjal za ciprsko moštvo Ayia Napa, kjer že brani nekdanji vratar Maribora Marko Pridigar. Hitri slovenski reprezentant Dejan Lazarević (nazadnje je bil član Sassuola) zapušča Italijo in s seli k zelo ambicioznemu turškemu prvoligašu Antalyasporju, kjer bo soigralec slovitega Samuela Eto'oja. Mladi branilec Luka Kranjc bo v novi sezoni igral v serie B za Cagliari, ki se želi hitro vrniti med prvoligaše. Koprski vratar Jan Koprivec bo svojo športno pot nadaljeval na Cipru. Nazadnje je nastopal za Perugio, njegov novi klub pa je sloviti Anorthosis iz Famaguste.

Precej snubcev ima član dunajskega Rapida Robert Berič. Največkrat je bil omenjan angleški drugoligaš Reading, toda očitno je bila postavljena cena pri 5,3 milijona evrov previsoka. Sedaj je svoj interes za napadalca iz Krškega pokazal novi član serie A Frosinone. Berič ima z Dunajčani pogodbo do leta 2018, tako da se jim s prestopom ne mudi.

PETER MARAŽ


Najbolj brano