Igralka derbija: Sandra Srečković (Mlinotest)

Junakinja uvodnega primorskega ženskega rokometnega derbija je bila vratarka ajdovskega Mlinotesta Sandra Srečković, ki je s 15 obrambami v slabih obdobjih soigralk držala varno razdaljo pred Koprčankami.

Ajdovka  Sandra Srečković je s 15 obrambami dobila dvoboj 
s prvo strelko  Koprčank Veroniko Leški (10 golov).   Foto: Primož Brecelj
Ajdovka Sandra Srečković je s 15 obrambami dobila dvoboj s prvo strelko Koprčank Veroniko Leški (10 golov).  Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Angažiranje izkušene srbske vratarke (v različnih primorskih klubih igra že šest let) Sandre Srečković se je pri ajdovskem Mlinotestu pokazalo za zadetek v polno. Z zelo konstantno formo rešuje soigralke takrat, ko žoga v napadu noče v mrežo. Tako je bilo tudi na sobotem derbiju s Koprčankami.

> Kako ste iz vrat videli tekmo?

“Res sem imela veliko dela. Koprske rokometašice si zaslužijo vse pohvale. Za priključek so se borile vso tekmo. Dobro jih poznam, saj so bile nekatere pred mojim prihodom v Ajdovščino soigralke. Vedela sem, kaj me čaka. Na srečo mi je uspelo marsikaj ubraniti, nasploh pa je vsa ekipa napake v napadu kompenzirale z dobro obrambo, prestreženimi žogami in z učinkovitimi protinapadi.”

> Ali bo mogoče tako premagati tudi ekipe z vrha, kamor po zasedbi sodite?

“Prvenstvo je šele na začetku. Odprte so še vse možnosti. Lani nam je uspelo premagati obe najboljši ekipi - Krim in Zagorje. Sedaj še nismo v optimalni formi, vendar mislim, da bomo v drugem delu sezone na najvišji ravni.”

> Verjetno želite ubraniti vsaj lansko tretje mesto.

“Da, treba pa je resno računati tudi na Žalec in Celje, pa še na koga. Mislim, da je kar šest ekip sposobnih presenetiti druga drugo. “

> Kakšne načrte še imate v nadaljnji karieri?

“Najprej, da bi sedanjo formo ohranila do konca prvenstva. Sicer pa se izobražujem še za trenerja. Zanima me delo z mladimi vratarkami. Sicer mislim, da bi klub na takšni ravni, na kakršni je sedaj Mlinotest, potreboval v članski zasedbi tudi trenerja vratarjev. Tako bi tudi moja zamenjava, Anja Bratina, ki ima velik potencial, hitreje napredovala. Sicer pa se v Ajdovščini odlično počutim, tu sem že tretje leto in, kdo ve, morda bom tu tudi končala kariero.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano