Igrali so tudi prvoligaši

Turnirsko malonogometno dogajanje na Goriškem in v Posočju ostaja živahno. Po štirih turnirjih zadnjih dni se obetajo štirje novi. Eden bo tudi v slovenski Istri.

V Dornberku se je pomerilo kar 16 ekip.  Foto: Igor Mušič
V Dornberku se je pomerilo kar 16 ekip.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA >Najštevilnejša konkurenca je bila zadnje dni v Dornberku, kjer se je zbralo 16 ekip. V finalu je selekcija Suzuki Gec, sestavljena iz sedanjih in nekdanjih primorskih reprezentantov, s 3:0 premagala Salkom team, za katerega so igrali tudi člani novega prvoligaša Zavas. Tretje mesto je zasedel Atletico, ki je po kazenskih strelih premagal Smlednik. Največ zadetkov je dosegel Aleksander Popović (Suzuki Gec), največ strelov je ubranil Boban Krneta (Salkom). Kot najkoristnejšega igralca so organizatorji izbrali Kevina Humarja (Atletico).

V Posočju so izpeljali kar dva turnirja. ŠD Drežnica je gostilo 14 petčlanskih ekip, največ pa so pokazali nogometaši iz kobariškega konca. Zmagalo je moštvo Kovi, okrepljeno z reprezentanti Kristjanom Čujcem,Nejcem Hozjanom in Jako Sovdatom. Fantje so v finalu s 3:1 odpravili ekipo 33 plus, katere jedro so bili igralci iz prvoligaša Oplasta. Tretje mesto je pripadlo ekipi Žara team. Pričakovano je bil najbolje ocenjen nosilec igre reprezentance in član hrvaškega prvaka Nacional Kristjan Čujec. Najboljši vratar je bil član drugouvrščenega moštva Denis Baloh.

V bližnjih Drežniških Ravnah je FC Bajer Muhrank gostil 12 trojk. Zmagalo je moštvo Tura pred Važisanom, Gamsi in Santosom.

V Izoli so organizirali 39. Mikijev memorial, na katerem se zadnja leta merijo veterani. Na mestnem stadionu je v konkurenci le štirih moštev zmagala z Bruhoti okrepljena ekipa Band. Ta je z 2:0 odpravila Korte in Izolo ter z 1:0 Olmo. Druge na turnirju so bile Korte, tretja pa Izola. Nelfi Depangher, neutrudni organizator tega turnirja, ki je pred desetletji veljal za najmočnejšega v slovenski Istri, napoveduje, da bo naslednje poletje izvedel še zadnji, 40. Mikijev memorial.

Že danes se bodo začeli štirje novi turnirji na Slapu ob Idrijci, v trojkah na Ligu nad Kanalom, na travi v Čezsoči in v Sečovljah, kjer se bodo pomerili veterani.

IM, DES


Najbolj brano