Igra daje upanje

Sobotno gostovanje v Poreču je balinarjem Hrasta iz Kobjeglave prineslo znosen poraz, ki v boju za mesto med osmimi najboljšimi evropskimi ekipami še ni usoden.

Anže Petrič Foto: Simon Maljevac
Anže Petrič Foto: Simon Maljevac

POREČ > Že pred potjo v Istro so se v taboru Hrasta zavedali, da jih na prvi tekmi kvalifikacij evropskega pokala čaka težka naloga, saj balinarji Istre v svoji dvorani veljajo za izjemno trd oreh. Bučna skupina kobjeglavskih navijačev je po uvodni igri štafetnega zbijanja lahko le zaploskala domači navezi Joško Mardešić - Darijan Živolić, ki je potrdila, da sodi med najboljše hrvaške štafete. Za prvo veselje Kobjeglavcev je v natančnem zbijanju poskrbel Marko Švara, za drugi par točk pa je bil v igri v krog zaslužen Klemen Sosič. Vrhunec sobotnega dvoboja sta bila nedvomno spopada v hitrostnem zbijanju. V prvem paru je Anže Petrič ugnal Mardešića in poskrbel za izenačenje (6:6), v prelomnem obračunu vsega dvoboja pa odličnih 44 točk Martina Zdauca ni zadostovalo za zmago proti fantastičnemu Živoliću, ki je domačinom prinesel pomembno psihološko prednost pred končnico dvoboja. Porečani so v klasičnih igrah izkoristili prednost domačega terena, čeprav bi lahko Hrast morda iztržil še kakšno točko več. Zmaga je vendarle zasluženo ostala doma.

“Vnovič smo se lahko prepričali, da je Istra Poreč izredno kakovostna ekipa, tako da smo lahko s končnim rezultatom kljub porazu dokaj zadovoljni, kar pa ne velja za mojo igro. Ekipno smo se sicer kar dobro postavili po robu močnemu tekmecu in nakazali, da nas v Sežani čaka zelo zanimiva bitka za preboj med osem najboljših ekip na stari celini. V domači dvorani moramo pokazati še boljšo igro,” je dogajanje na prvi tekmi pokomentiral Anže Petrič. Tretjeuvrščeni zasedbi hrvaškega prvenstva za napredovanje na povratni tekmi zadošča že remi, v primeru zmage Hrasta pa bi o potniku v četrtfinale odločala dodatna igra bližanja v krog in zbijanja balina.

Istra Poreč : Hrast 14:8

> Štafetno zbijanje - Mardešić, Živolić : Zdauc, M. Švara 55:48; natančno zbijanje - Tadić : M. Švara 15:23, Hrelja : Petrič 30:13 ; krog - Živolić : Zdauc 33:24, Lukšić : Sosič 20:22; hitrostno zbijanje - Mardešić : Petrič 40:42, Živolić : Zdauc 46:44; trojka: Lukšić, Mardešić, Puniš : Sosič, M. Švara, V. Švara 8:7; dvojica - Hrelja, Smolica : Zdauc, Marušič 9:11, Tadić, Vretenar : Petrič, Kavčič (Markočič) 13:2; posamezno -Barbaro : Ravbar 13:6.

Preostali rezultati prvih tekem kvalifikacij evropskega pokala - Zrinjevac (Hrv) : Aix les Bains (Fra) 14:8, Borgonese (Ita) : Saint Vulbas (Fra) 13:9, Rocher (Mon) : La Perosina (Ita) 2:20.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano