Idrijčana najboljše začela reli Vipavska dolina

Z včerajšnjo nočno uvodno etapo po ajdovskih ulicah se je za idrijsko posadko Rok Turk - Blanka Kacin zmagovito začel sedmi Reli Vipavska dolina za odprto državno prvenstvo.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Z najmočnejšim in najsodobnejšim avtomobilom pri nas, peugeot 208 T16 R5 sta Primorca prepričljivo pokazala hrbet vsej konkurenci - tudi italijanskemu prvaku Claudiu de Ceccu, ki je edini prišel z enako zmogljivim avtomobilom.

Razplet prvega dne je potrdil ocene poznavalcev, da bodo glavni boji v prvenstvu v razredu R2, ki je lahko nevaren tudi za mesta na stopničkah. Drugo mesto je namreč zasedla primorska posadka Borut Bratnia - Lucijan Vovk s peugeotom 208 R2, na presenetljivem tretjem mestu pa se je znašel še en par iz Vipavske doline: Vasja Miklavčič - Martin Černigoj, s starim, a odlično pripravljenim cliom RS.

Šele četrto mesto je zasedla lani tretja posadka sezone (še ena idrijska) Darko Peljhan - Andreja Verbič. Od nje je v današnjih osmih etapah, ki bodo do večera odločile reli, pričakovati veliko več, saj ima drugi najmočnejši avtomobil v slovenski konkurenci - štirikolesno gnani mitsubishi evo x.

Reli je že terjal prvi odstop. Zaključila je primorska posadka Marko Grossi - David Kavčič. Tudi v nižjih tekmovalnih razredih pri vrhu prevladujejo Primorci, posebna privlačnost petkovega večera pa je bil nastop fička z 850 kubičnim motorjem - v rokah izkušenega Idrijčana Andreja Mraka. Program so dopolnile vožnje starodobnikov in nastop avtomobilskih akrobatov - drifterjev. Dogajanje si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Reli se je medtem že začel, zamudniki pa si lahko ob 11. uri še ogledajo izredno zanimivo hitrostno preizkušnjo skozi predore pod Predmejo. Dirka se bo nadaljevala od Podkraja skozi dolino Bele do Vrhpolja, v okolici Erzelja in se nato zaključila na znamenitih serpentinah nad Žabljami. Zmagovalec bo znan okoli 19. ure.

IM


Najbolj brano