Ibraimi iz Maribora v Astano

Nekdanji napadalec slovenskega nogometnega prvoligaša iz Maribora Agim Ibraimi bo športno pot nadaljeval v Kazahstanu pri tamkajšnjih prvakih Astani. Kot je poročal spletni Večer, je 27-letni Ibraimi dogovoril osebne pogoje z Astano in sklenil triletno pogodbo v višini 2,25 milijona evrov.

Nekdanji napadalec slovenskega nogometnega prvoligaša iz 
Maribora Agim Ibraimi (v sredini)  bo športno pot nadaljeval v 
Kazahstanu pri tamkajšnjih prvakih Astani. Foto: Jure Batagelj
Nekdanji napadalec slovenskega nogometnega prvoligaša iz Maribora Agim Ibraimi (v sredini) bo športno pot nadaljeval v Kazahstanu pri tamkajšnjih prvakih Astani. Foto: Jure Batagelj

MARIBOR > Odnosi med Agimom Ibraimijem in vodstvom Maribora so se ohladili po aprilski aferi SMS. Kot še poroča Večer, je Ibraimi v petek od vijoličastih v roke dobil papirje, da je prost igralec, ki lahko odide, kamorkoli hoče. Astana bo tako Ibraimija dobila brez plačila odškodnine Mariboru. V skladu z dogovorom bo vezist na sezono v Astani dobil 750.000 evrov, brez vključenega dodatka za gole in zmage. Ibraimi in Maribor sta lani decembra podpisala novo pogodbo, po kateri bi s klubom iz Maribora sodeloval vse do poletja 2019.

Ibraimi se je Mariboru pridružil leta 2011, pred tem je igral za lendavsko Nafto, nosil pa je tudi majice Eskisehirspora, Olimpije, Red Bull Salzburga in tetovske Škendije. V sezoni 2013-2014 je kot posojeni igralec Maribora igral za Cagliari.

Do spora med športnim direktorjem kluba Zlatkom Zahovićem in makedonskim reprezentantom albanskega rodu je prišlo pred tekmo z Domžalami v 29. krogu prve lige Telekoma Slovenije, ko so mariborske nogometaše obiskali njihovi navijači. Ibraimi je bil razočaran glede Zahovićevega odziva na navijaške poteze na treningu - navijači so jasno povedali, da do konca prvenstva zahtevajo le zmage, prišlo pa je tudi do prerivanja - in mu to povedal.

Kot je takrat pojasnil Ibraimi, je Zahović takrat izgubil živce in žalil njegovo preteklost, mamo, narod in vero ter ga poslal iz karantene. Nekdanja desetica vijoličastih se je odločil povedati javnosti oziroma dnevniku Ekipa SN, obelodanil je tudi tekstovna sporočila, ki sta si jih z Zahovićem pošiljala. Zahović je v teh uporabljal žaljivke, zaradi katerih se je tudi opravičil. Ibraimi pa si je prislužil začasni suspenz.

STA


Najbolj brano