Hvala na celinski pokal

Smučarje skakalce čaka ta konec tedna tretja postaja svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. V reprezentanci ni Jake Hvale, ki bo v prvem delu sezone tekmoval v celinskem pokalu.

Jaka Hvala bo formo lovil na tekmah celinskega pokala Foto: Aleš Sorta
Jaka Hvala bo formo lovil na tekmah celinskega pokala Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Za člana SSK Ponikve se po uvrstitvi v izbrano vrsto uvodna tekma svetovnega pokala v Klingenthalu ni razpletla po željah. Obstal je v kvalifikacijah. Težave je imel predvsem v preletu, poznalo pa se je tudi pomanjkanje treninga na ledeni smučini. Potem ko je glavni trener Goran Janus že prej določil, da bo Jaka Hvala ne glede na razvoj dogodkov izpustil naslednjo tekmo v Kuusamu, je s kolegi iz B reprezentance in mladinci pretekli teden vadil prav v Klingenthalu. V Nemčiji so opravili tudi interne kvalifikacije. Hvala se je dobro odrezal, skakalno in tekmovalno stabilnost pa bo v prvem delu sezone potrjeval v celinskem pokalu. Prvi preizkus bo imel konec prihodnjega tedna na tekmah v Kuusamu.

Zaradi slabih vremenskih razmer v srednji Evropi je z reprezentančnimi kolegi ta teden ostal kar v Kranju, snežno podlago pa bo spet okusil šele v nedeljo. Vadili bodo v Lillehammerju, kjer v teh dneh gostuje karavana svetovnega pokala. Ta se bo naslednji vikend nato podala v Rusijo. Člani B reprezentance pa bodo ostali v Skandinaviji, ki še nudi dobre razmere za vadbo in kjer jih čakajo tekme za celinski pokal. Slednji je poleg posamičnega dokazovanja pomemben tudi za število reprezentančnih kvot v svetovnem pokalu.

Sloveniji ta čas pripada sedem mest in takšno število želijo ohraniti tudi za novoletno turnejo. Do tedaj bo ekipa za svetovni pokal bolj ali manj nespremenjena, Hvala in kolegi pa se ji bodo z rezultati na tekmah celinskega pokala poskušali približati oziroma otežiti Janusov izbor.ASO


Najbolj brano