Humarju na reliju Saturnus štartna številka 1 in nov sovoznik

Aleks Humar bo na tradicionalnem reliju Saturnus-Velenje vozil s štartno številko 1, na njegovem sovozniškem sedežu pa bo prvič, zaradi zadržanosti Florjana Rusa, sedel Enej Ložnar. Poleg rezultatskega izplena si Idrijčan želi tudi novega napredka pri tehničnem spoznavanju dirkalnega avtomobila.

Aleks Humar bo na tradicionalnem reliju Saturnus-Velenje 
vozil s štartno številko 1. Foto: Igor Mušič
Aleks Humar bo na tradicionalnem reliju Saturnus-Velenje vozil s štartno številko 1. Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Po zelo spodbudnem nastopu na reliju v Opatiji na Hrvaškem se bo slovenski državni prvak v reliju Aleks Humar ob koncu tedna podal na tradicionalni reli Saturnus. Ta se je letos združil z relijem v Velenju, na obeh pa je hitri Idrijčan v preteklosti že zmagoval. Tokratni reli bo še posebej zanimiv, saj bodo skoraj vse hitrostne preizkušnje izpeljali le v soboto. Izjema bo le krajši petkov večerni uvod, nato pa v soboto sledi približno 150 dirkaških kilometrov.

Humar bo na reliju še najprej spoznaval svoj novi dirkalni avtomobil renault clio R3T, pri katerem je prav na omenjenem reliju na Hrvaškem uspel najti nastavitve podvozja, ki so na eni strani zmanjšale nepredvidljivost zadka in posledično Humarju povečale samozavest za volanom.

“Res je, kar veliko je novosti. Poleg novega sovoznika me čaka tudi spoznavanje pretežno novih hitrostnih preizkušenj. Sobotni del relija bo zagotovo naporen in nepredvidljiv. Rad bi še naprej vozil tako kot v zaključku relija v Opatiji, kjer sem bil prvič letos zadovoljen z obnašanjem avtomobila in posledično tudi mojo vožnjo. Nastavitve bodo tokrat sicer nekoliko drugačne in upam na pozitiven razplet. Za dober rezultat bo treba predvsem voziti enakomerno prek celotnega relija, saj bo urnik tekmovanja v soboto zelo natrpan,” je pred relijem povedal Humar.

STA


Najbolj brano