Humar zaradi vloma ostal brez relija San Remo

Slovenska prvaka v reliju Aleks Humar in Florjan Rus sta v torek zvečer doživela neprijetno izkušnjo. Nepridipravi so namreč vlomili v njuno vozilo za trening in iz njega vzeli precej opreme ter tudi polovico zapiskov s hitrostnih preizkušenj relija San Remo, zato sta morala svoj nastop na italijanski klasiki odpovedati.

Aleks Humar je zaradi vloma v  avtomobil ostal brez relija San 
Remo. Foto: Igor Mušič
Aleks Humar je zaradi vloma v avtomobil ostal brez relija San Remo. Foto: Igor Mušič

SAN REMO > Namesto da bi Aleks Humar in Florjan Rus konec tega tedna nastopila v slovitem San Remu, ki je bil desetletja klasika tudi svetovnega prvenstva v reliju, sta se razočarana vrnila domov.

Slovenska posadka je v San Remu že opravila prvi del popisa tekmovalne proge. V torek zvečer sta Humar in Rus svoje zasebno vozilo za ogled proge parkirala in se odpravila na večerjo. Ko sta se po njej hotela podati še na ogled nočne 46-kilometrske hitrostne preizkušnje, sta opazila, da so v njun avtomobil vlomili nepridipravi.

Odnesli so jima ves denar, ki je ostal v vozilu, poleg tega pa še sistem interfonov s slušalkami, celotne zapiske prvega dela relija in še nekaj opreme. Ker sta morala biti ves naslednji dan na policijski postaji, v tem času pa je bil uradni termin za drugi del popisa proge, sta svoj nastop na reliju San Remo morala odpovedati.

Dirka v San Remu bo letošnja druga preizkušnja pokala Renault Clio R3T, v katerem se z novim avtomobilom v močni mednarodni konkurenci želita dokazati tudi Humar in Rus.

STA


Najbolj brano