Humar tretji na reliju Casentino

Državna prvaka v reliju, Idrijčana Aleks Humar in sovoznik Florjan Rus, sta v soboto v italijanskem pokalu Renault Clio R 3 T na reliju Casentino ugnala vso konkurenco zahodnih sosedov.

Aleks Humar je v italijanskem pokalu Renault Clio R 3T 
zasedel tretje mesto.  Foto: Gregor Pavšič
Aleks Humar je v italijanskem pokalu Renault Clio R 3T zasedel tretje mesto.  Foto: Gregor Pavšič

CASENTINO > Aleks Humar in Florjan Rus sta že na prvem nastopu sezone italijanskem pokalu Renault Clio R3T v Casentinu v Toskani pokazala dobro pripravljenost. V težkih razmerah (v dirkalnik kljub temu, da je bilo zunaj 40 stopinj Celzija kajpada nista namestila klimatske naprave) je idrijska posadka ves čas držala stik z najboljšimi, med katerimi je bil tudi nekdanji evropski prvak Luca Rossetti.

Na koncu je Humar s sovoznikom Rusom v pokalu Clio R 3 T osvojil tretje mesto, bron pa si je v svoji kategoriji priboril tudi v srednjeevropskem pokalu. Dosežena uvrstitev je velika spodbuda pred relijem Alpi Orientali v okolici Vidma, kjer Humar ceste odlično pozna. Humar je bil po koncu relija v Toskani zadovoljen: “Zaradi zahtevnih hitrostnih preizkušenj in močne italijanske konkurence je bilo treba ves čas voziti na skrajnih mejah mogočega. Večina tekmecev ima objektivno več izkušenj s takšnimi avtomobili in s tako zapletenimi hitrostnimi preizkušnjami. Presenetil me je zelo dober oprijem italijanskega asfalta, na katerem se pnevmatike niso bistveno obrabile. Zato sem že med posameznimi hitrostnimi preizkušnjami popravljal nastavitve in prilagajal dirkalnik ter izboljševal čase. Vesel sem, da sva bila s Florjanom z izjemo premočnega Rossettija enakovredna tekmecem v enakih avtomobilih. Na naslednji dirki bo zagotovo še veliko bolje.”NR


Najbolj brano