Idrijski trojček kroji vrh

Idrijčan Aleks Humar se je s sovoznikom Florjanom Rusom za krmilom renaulta clia R3T na tretjem reliju za državno prvenstvo vrnil na zmagovite tirnice in v igro za naslov.

Aleks Humar (desno) in Florjan Rus sta se v Železnikih 
razveselila prve letošnje zmage v državnem prvenstvu.
Aleks Humar (desno) in Florjan Rus sta se v Železnikih razveselila prve letošnje zmage v državnem prvenstvu. 

ŽELEZNIKI > Državna prvaka sta v Železnikih vodila od starta do cilja ter slavila s prednostjo 46 sekund. Reli so zaznamovale zelo visoke temperature in raznovrstna trasa, ki je imela devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 95 kilometrov. Potem ko so lani v Železnikih izvedli sprinterski reli, je tokrat prvič štel za državno prvenstvo (DP) in se pokazal kot sicer kratka, a zahtevna dirka.

“Z relijem sem vsekakor zadovoljen, užival sem tudi v trasi. Ta nam je ponujala skoraj vse elemente relija. Ponekod je bila hitra, drugod bolj zavita in počasnejša. Zadovoljen sem tudi s svojim nastopom. Še vedno se učimo, spoznavamo novo naravo dirkalnika in napredujemo iz kilometra v kilometer. Občutnih sprememb na tem reliju sicer ni bilo,” je po prvi letošnji zmagi povedal Aleks Humar, ki je dobil sedem od skupno devetih izpeljanih hitrostnih preizkušenj.

Z drugim mestom je bil zadovoljen tudi Rok Turk, ki je po zmagi na reliju Saturnus Velenje s peugeotom 208 T16 razreda R5 tokrat spet nastopil s šibkejšim dirkalnikom razreda R2. Za Humarjem in Turkom so se zvrstili Jani Trček (mitsubishi lancer EVO X), Aljoša Novak (mitsubishi lancer EVO IX) in zmagovalec uvodnega relija za DP v Mariboru Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO IX). Slednji tudi vodi v skupnem seštevku z 58,5 točke. Idrijski trojček v vrhu DP pa zaokrožujeta Turk (55,5 točke) in Humar (52). Četrti je Trček z 51 točkami. Majhne razlike obetajo razburljivo septembrsko nadaljevanje na naslednjem reliju, ki bo v okolici Nove Gorice.

ASO


Najbolj brano