Humar na prvem testu sedmi v Avstriji

Slovenski državni prvak v reliju Aleks Humar je na prvem letošnjem testu, ki ga je opravil z novim dirkalnikom Renault Clio R3T, uspešno nastopil na avstrijskem reliju Rebenland in končal na sedmem mestu. Med deseterico je bil še en slovenski voznik, Tim Novak (Škoda Fabia R2) je bil deveti.

Aleks Humar Foto: Igor Mušič
Aleks Humar Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Aleks Humar se bo letos osredotočil predvsem na nastope v italijanskem pokalu Clio R3T. Delo na novem dirkalniku je končal prav pred relijem Rebenland na Štajerskem v bližini Lučan. Dirko v Avstriji je izkoristil za prvo resnejše testiranje.

Državni prvak je bil na koncu sedmi skupno in drugi med dirkači z dvokolesno gnanimi dirkalniki, zmagal pa je še v pokalu Mitropa. “Zelo vesel, da nama je s Florjanom uspelo s celim avtomobilom končati reli. Bil je res zelo težak, eden najtežjih v zadnjih letih. Na pesku naju je tudi dvakrat zavrtelo in še nekajkrat odneslo zadek avtomobila, da sem ga komaj obdržal na cesti. Za zdaj je zadek še res nemiren, zato tudi nisem imel pravega zaupanja v stabilnost. Dejansko sem si najbolj želel priti do cilja, saj bo priložnosti za učenje in boljši izkoristek avtomobila še precej,” je dejal Humar.

Po prvem reliju sezone bo za izkušenega dirkača iz Idrije predvidoma sledilo obsežnejše testiranje, 10. in 11. aprila pa Humarja že čaka nastop na slovitem reliju San Remo v Italiji.

Zmagal je domačin Raimund Baumschlager (Škoda Fabia S2000), ki je imel na koncu 50 sekund naskoka pred rojakom Hermannom Neubauerjem (Ford Fiesta S2000), tretji je bil Nemec Fabian Kreim (Škoda Fabia S2000).

Na cilju je od četverice slovenskih posadk v ospredju končal tudi Tim Novak, ki je bil deveti. “Če bi mi pred prvo letošnjo dirko ponudili deveto mesto v skupni razvrstitvi, drugo mesto v razredu R2, drugo mesto v pokalu mitropa in seveda zmago med juniorji, bi priložnost zagrabil z obema rokama. Naredil sem samo eno napako, a sva s sovoznikom po vrtenju ostala na stezi,” je nastop ocenil 20-letni Novak.

STA


Najbolj brano