Humar drugi na italijanskem prvenstvu

Državni prvak v reliju, Idrijčan Aleks Humar, je konec tedna na reliju Alpi Orientali, ki šteje za italijansko in srednjeevropsko prvenstvo, osvojil drugo mesto.

Primorca Aleks Humar (prvi desno tik ob avtomobilu) in Grega Premrl (prvi z desne) sta se 
izkazala na reliju Alpi Orientali. Foto: Igor Mušič
Primorca Aleks Humar (prvi desno tik ob avtomobilu) in Grega Premrl (prvi z desne) sta se izkazala na reliju Alpi Orientali. Foto: Igor Mušič

VIDEM > Idrijska posadka Aleks Humar-Florjan Rus, je z renaultovim cliom R3 T dosegla največji uspeh na reliju Alpi Orientali doslej. Na gorskih cestah alp Furlanije Julijske karajine sta v konkurenci dvokolesno gnanih vozil osvojila absolutno drugo mesto.

Reli Alpi Orientali sodi med največje klasike italijanskega reli športa, ki je tudi minuli konec tedna privabil vse najboljše dirkače absolutnega italijanskega državnega prvenstva. V močni dvokolesno gnani konkurenci je s številnimi ovinki najbolje opravil nekdanji italijanski in evropski prvak Luca Rossetti, ki prav tako kot Humar vozi renault clio R3 T. Prvi dan dvodnevnega relija je Humar eno hitrostno preizkušnjo celo dobil, drugi dan, ko je bilo na vrsti več zahtevnejših kilometrov, pa je le moral priznati premoč favoritu.

V skupni razvrstitvi je bil slovenski prvak sedmi, v pokalu Mitropa pa tretji. V istem tekmovalnem razredu je solidno vozila tudi postojnska posadka Grega Premrl-Vili Ošlaj z avtomobilom citroen DS 3. V absolutni konkurenci je zasedla 13. mesto, v konkurenci dvokolesno gnanih vozil pa četrto.

“Reli je bil zelo zahteven, enako velja tudi za konkurenco. Zaradi tega smo nanj tudi odšli, saj te zavite ceste nudijo veliko užitkov. Prvi dan sem imel težave z zavorami, drugi dan pa s pritiskom olja v motorju. Na tistih preizkušnjah, ki sem jih že nekoliko bolje poznal iz prejšnjih let, sva bila s Florjanom blizu tudi vodilnemu Rossettiju. Na zame novih hitrih odsekih mu je bilo težje slediti. Ne glede na vse pa sva bila druga tudi v pokalu renault clio R3T in to mesto sva želela ubraniti,” je po reliju povedal Humar.

Uspešni primorski posadki bo na domačih cestah mogoče videti že 11. in 12. septembra na reliju za DP v Novi Gorici in na Banjški planoti.

STA, IM


Najbolj brano