Hud naliv in zmaga Kopra

Večerni termin srečanja dveh klubov z dna lestvice se tokrat ni izkazal za pretirano posrečenega, kajti dež je ves dan neumorno zalival koprsko zelenico.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Razmere so bile na robu regularnosti, zato seveda ni bilo pričakovati umiranja v lepoti. Prav veliko kombinatorike v vaterpolskih razmerah ekipi nista mogli prikazati, kljub vsemu pa je Luka Koper zgodaj prišla do dragocene prednosti. Po prostem strelu s strani je spolzka žoga prišla do Davorja Škerjanca, ki je zadel nekoga iz krške obrambe, na odbitek pa je naletel Josip Ivančić ter v udarec prelil vse koprske frustracije uvodnega dela sezone.

Do konca prvega polčasa je igra potekala skoraj izključno na sredini igrišča. Topel čaj v slačilnici je poživil obe moštvi in čeprav je še naprej deževalo, so prezebli gledalci videli celo nekaj nogometa. Najprej je Amar Rahmanović v 53. minuti poskusil s škarjicami, a žoge ni najboljše zadel, zato pa je mojster iz BiH prišel na svoj račun nekaj minut kasneje. Razpoloženi novinec Škerjanc je pri priči dokazal, da bo prava okrepitev za ruzmeno-modre, kajti znova je prebil desno stran, nakar ga je Sikošek podrl v kazenskem prostoru. Z enajstih metrov je Rahmanović zanesljivo poslal žogo v desno, vratarja Zalokarja pa v levo.

Luka Koper : Krško 4:0 (1:0)
Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodnik Obrenović (Ljubljana) 6,5. Strelci - 1:0 Ivančić (10), 2:0 Rahmanović (55, z 11m), 3:0 Štulac (79), 4:0 Vekić (93).
Luka Koper: Simčič 7, Pavić 6,5, Hadžič 7 (od 82. Posavac -), Šme 7, Del Toro 7, Memolla 7,5, Štulac 7,5, Tomić 6,6, Rahmanović 7, Škerjanc 8 (od 86. Vekić 7), Ivančić 7,5 (od 73. Štromajer 6,5). Trener: Nedžad Okčić. Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Urbanč (OD 81. Felja), Poljanec, Jakolič, Drnovšek, Sikošek, Štefanac (72. Obed), Perković, Petranić (59. T. Čeh). Trener: Tomaž Petrovič. Rumeni kartoni: Ivančić, Del Toro, Radujko; Jakolič, Perković.

Po slab uri igre je resneje zapretilo tudi Krško, ko je Volarič z levico odlično meril z 20 metrov, toda Vasja Simčič se je z letom za fotoreporterje uspel dotakniti žoge in jo usmeriti v kot.

Ker je na levem boku koprskega napada grozila globoka luža, so kanarčki preusmerjali igro na desno, tam pa se je “podivjani” Škerjanc izživljal nad ubogim Sikoškom, katerega je prebil tudi v 63. minuti. Najlepšo akcijo so Koprčani prihranili za 79. minuto, ko so dolgo pletli mrežo okoli kazenskega prostora, naposled pa je Denis Šme našel Lea Štulca, ki bi z glavo pobrisal pajčevino, če se ne bi tudi pajki skrili na suho.

Trener gostov Tomaž Petrovič je govoril o novih izkušnjah. “Na težkem igrišču se nismo znašli, vendar je tudi to del nabiranja izkušenj v prvi ligi, kot igranje med tednom. Naši igralci so v službah, zato nam to ne ustreza.” Nedžad Okčić pa je povedal: “Prikazali smo dobro igro in zasluženo zmagali. Tri točke so velika spodbuda in tudi v Celju bomo zadovoljni z vsakim pozitivnim izidom.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano