Hrvati so bili premočni

S tremi zmagami in enim porazom so člani slovenske balinarske reprezentance šesti memorialni mednarodni balinarski peteroboj v Miljah pri Kranju sklenili na drugem mestu.

Marko Švara Foto: Picasa
Marko Švara Foto: Picasa

MILJE PRI KRANJU > Pomlajena slovenska balinarska reprezentanca, v kateri so poleg standardnih članov Aleša Borčnika, Anžeta Petriča in Marka Švare zaigrali tudi mladi in mladinski reprezentanti Jaka Kosirnik, Matej Kavčič in Matija Povh, ki se pripravljajo za nastop na svetovnem prvenstvu mlajših kategorij v Maroku, se je minuli vikend v družbi reprezentanc Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške predstavila v solidni luči. Selektor Aleš Škoberne je ponudil priložnost vsem igralcem, z odličnimi nastopi pa sta se izkazala predvsem Aleš Borčnik v hitrostnem zbijanju in Matija Povh v natančnem zbijanju.

Rezultati, 1. krog - Slovenija : Srbija 14:0, Hrvaška : BiH 10:4; 2.krog: Slovenija : Črna gora 10:4, BiH : Srbija 10:8; 3. krog: Črna gora : BiH 3:13, Hrvaška : Srbija 12:2; 4. krog: Slovenija : BiH 10:4, Črna gora : Hrvaška 1:13; 5. krog: Slovenija : Hrvaška 5:9, Srbija : Črna gora 4:10. Končni vrstni red: 1. Hrvaška 8 (+32), 2. Slovenija 6 (+22), 3. BiH 2 (-6), 4. Črna gora 2 (-20),5. Srbija 2 (-28).

Po uvodnih treh suverenih zmagah so se Slovenci v zadnji tekmi turnirja pomerili proti Hrvatom, ki so v Milje pripotovali v najmočnejši zasedbi. Dvoboj so bolje odprli južni sosedje, saj sta razpoložena Leo Brnić in Marino Miličević v štafetnem zbijanju z 58:54 ugnala Anžeta Petriča in Aleša Borčnika, v natančnem zbijanju je Matija Povh ugnal Nenada Tadića z 18:13. Marko Švara pa je z 10:13 klonil proti Peru Ćubeli, medtem ko je v igri v krog Darijan Živolić z 29:23 premagal Jako Kosirnika. Sledil je fantastičen obračun Borčnika in Brnića v hitrostnem zbijanju, ki se je razpletel z remijem 48:48, tako da je Hrvaška pred zadnjim delom dvoboja povedla s 7:3, prednost pa je po zaslugi zmage Anteja Grančića proti Marku Švari zadržala do konca.

Čez mesec dni bo na Reki člansko svetovno prvenstvo, tekmovanja pa naj bi se udeležilo več kot 40 reprezentanc. Škobernetovo zasedbo, v kateri bodo tudi Davor Janžič, Jure Kozjek in Dejan Tonejc, tako v lovu na nova odličja čaka zahtevna naloga.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano