Hrvat in dvojni četverec v polfinale

Rajko Hrvat in dvojni četverec z Gašperjem Fistravcem, Gregom Domanjkom, Jernejem Markovcem in Matejem Rojcem so z odliko opravili predtekmovanje na sklepni tekmi svetovnega pokala in se z drugima mestoma prebili v sobotni polfinale v Luzernu.

Rajko Hrvat Foto: STA
Rajko Hrvat Foto: STA

LUZERN > Rajko Hrvat je tesno izgubil z Nemcem Danielom Lawitzkejem, pa tudi slovenski dvojni četverec, ki je letos v takšni postavi prvič nastopil na tekmi, je moral priznati premoč Nemcem.

“Tako Hrvat kot četverec sta nalogo opravila po načrtu. Pri obeh čolnih je bil cilj neposredno napredovanje in obe posadki sta ga z dobrim veslanjem dosegli. Pri četvercu bi za napredovanje zadostovalo tudi tretje mesto, a smo od starta načrtovali drugo mesto, sledili Nemcem in če bi se na koncu ponudila priložnost, bi napadli tudi njih,” je o tekmi povedal selektor reprezentanc Miloš Janša.

Drugi lahki skifist Marko Bolha bo po petem mestu v kvalifikacijah nastopil v repasažu, za Janeza in Aleša Zupana v dvojcu brez krmarja pa je tekma po četrtem mestu, a najslabšem doseženem času med vsemi, že končana. Nastopilo je namreč 25 ekip, ki so se pomerile za 24 mest v četrtfinalu, slovenski izid pa je zadostoval za 25. mesto.

“Pri Bolhi nismo postavljali visokih ciljev, saj je njegov nastop nagrada za trdo delo in popotnica za naprej. Dvojec pa je po mojem mnenju zdelala trema. Nenazadnje gre za izid, ki sta ga ob malce večjem naporu sposobna kadarkoli odveslati na treningu in druge razlage kot strah pred pomembno tekmo glede na treninge ni,” pa je preostali posadki pokomentiral Janša.

STA


Najbolj brano