Hrvat in Fistravec na prvomajski regati za olimpijske kvalifikacije

Najboljši slovenski veslači se bodo konec tedna spet zbrali na Bledu, kjer jih v soboto čaka državno prvenstvo v enojcih, v nedeljo pa v okviru tradicionalne prvomajske regate tudi nastop v večjih posadkah.

Rajko Hrvat Foto: Vzs
Rajko Hrvat Foto: Vzs

BLED > Na državnem prvenstvu bodo v soboto manjkali člani, v vseh preostalih kategorijah pa bo nastopilo 78 tekmovalcev iz sedmih slovenskih klubov.

Bolj zanimivo bo v nedeljo na že 57. prvomajski regati, ki je tudi kriterijska za reprezentančne kandidate. Na njej bo nastopilo 192 veslačev in veslačic v 131 čolnih. Finala se bodo pričela ob 15:30.

Selektor Dušan Jurše se je odločil, da se bosta na Bledu za nastop na olimpijskih kvalifikacijah v Luzernu pomerila Mariborčan Gašper Fistravec in Izolan Rajko Hrvat, sicer lahki veslač. Ta dvoboj, nedvomno osrednja tekma nedelje, bo na blejskem jezeru ob 10.30. Zmagovalec te tekme bo na olimpijskih kvalifikacijah lovil eno od prvih treh mest.

Na podlagi izidov prejšnji teden na svetovnem pokalu v italijanskem Vareseju pa je Jurše že določil tudi reprezentanco za evropsko prvenstvo, ki bo od 6. do 8. maja v nemškem Brandenburgu. Tam bosta nastopila samo dva naša veslača, in sicer Gašper Fistravec v enojcu in Rajko Hrvat v lahkem enojcu. Hrvat je bil lani v tej disciplini bronast na evropskem prvenstvu in srebrn na svetovnem.

STA


Najbolj brano