Hrvaškim rokometašem bron

Hrvaška moška rokometna reprezentanca je po zmagi nad Norveško z 31:24 (15:11) osvojila bronasto kolajno na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem.

Hrvaška moška rokometna reprezentanca je  osvojila bronasto kolajno na  evropskem prvenstvu na Poljskem. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Hrvaška moška rokometna reprezentanca je osvojila bronasto kolajno na evropskem prvenstvu na Poljskem. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRAKOV > Hrvaška je osvojila svojo peto kolajno na evropskih prvenstvih. Po odličjih srebrnega leska na Norveškem 2008 in dve leti kasneje v Avstriji je po Portugalski 1994 in Srbiji 2012 na letošnjem sklepnem turnirju na Poljskem osvojila svojo tretjo bronasto medaljo, hkrati pa si zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Franciji.

Tauron Arena, gledalcev 12.500, sodnika: Načevski in Nikolov (oba Makedonija). Norveška: Erevik, Christensen, Sagosen 5, Kristensen, Hykkerud 3, Myrhol 3, Overby, Mamelund, Tonnesen 1, Jondal 4, Bjornsen 3, Lindboe, Gullerud, O'Sullivan, Reinkind 2, Hansen 3. Hrvaška: Stevanović, Alilović, Marić 4, Duvnjak 6, Kopljar 1, Gojun, Horvat 8 (3), Karačić 2, Kozina 2, Štrlek 4 (1), Čupić, Kovačević, Mamić 1, Šebetić, Slišković 3, Cindrić. Sedemmetrovke: Norveška 2 (0), Hrvaška 6 (4). Izključitve: Norveška 10, Hrvaška 8 minut. Rdeči karton: Gojun (51.).

Po tekmi za bronasto odličje je jasno, da bo osmoljenka malega finala tekmica Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za SP v Franciji. Prva tekma bo med 10. in 12. junijem v Sloveniji, povratna pa med 14. in 16. junijem na Norveškem.

Mali finale je bil do 14. minute izenačen (6:6). Nato so naši južni sosedi naredili delni izid 5:0 in sedem minut kasneje povišali na 11:6, na veliki odmor pa odšli s prednostjo štirih golov (15:11). Skandinavska izbrana vrsta se ni predala, v 40. minuti je tekmo postavila v začetno izhodišče (17:17), prelomni trenutki dvoboja pa so minuli v prevladi izbrancev Željka Babića, ki so v 56. minuti povišali na 28:21 in osvojili bronasto kolajno.

V hrvaški reprezentanci je bil najbolj učinkovit Zlatko Horvat z osmimi, v norveški pa Sandor Sagesen s petimi goli.

STA


Najbolj brano