Hrast za Evropo, Luka po presenečenje

S finalnim turnirjem v Škofji Loki se končuje sezona v balinarski superligi. Med najboljšo četverico sta tudi ekipi Hrasta in Luke Koper, ki v odločilne boje vstopata z različnimi pričakovanji.

Gregor Moličnik Foto: Simon Maljevac
Gregor Moličnik Foto: Simon Maljevac

ŠKOFJA LOKA > Po lanski premieri v Sežani, ki se je končala s slavjem Lokateksa Trate, bo še drugo sezono zapored o naslovu državnega prvaka odločal zaključni turnir štirih najboljših ekip rednega dela prvenstva. Glede na to, da so bili po štirinajstih odigranih krogih daleč najboljši branilci naslova, bodo ljubitelji balinanja boje za državno lovoriko ta konec tedna spremljali v Škofji Loki. Primorske navijače lahko veseli dejstvo, da v igri za novo prvenstveno zvezdico ostajata Hrast in Luka Koper, glede na predstave v dosedanjem delu sezone pa naj bi imeli precej več možnosti za končno slavje v kobjeglavskem taboru.

Končnica v Škofji Loki, danes, polfinale - Hrast : Krim (ob 10.uri), Lokateks Trata : Luka Koper (ob 15. uri). Jutrišnji finale se bo začel ob 14. uri.

Varovanci Valterja Švare, ki se v odločilne bitke podajajo z drugega mesta, se bodo danes dopoldne (ob 10. uri) v polfinalu pomerili s Krimom. Objektivno naj bi bil dvoboj za Kraševce le dobra generalka pred jutrišnjim velikim finalom, a je Švara, kljub dobri pripravljenosti glavnih tekaških adutov Anžeta Petriča in Martina Zdauca, zaradi velikih nihanj med sezono, previden: “Ciljamo na finale in s tem bi si že zagotovili vstopnico za nastop v evropskem pokalu. Naših glavnih orožij ne bom razkril, vendar lahko napovem, da bo že sama postavitev ekipe precejšen šok, tako za igralce kot za gledalce.”

V popoldanskem polfinalu (ob 15. uri) bodo domačini gostili Luko Koper, ki so jo minulo soboto v zadnjem krogu ugnali v gosteh. Koprčani so sicer nastopili v oslabljeni zasedbi, po besedah prvega moža Gregorja Moličnika pa vrhunec sezone pričakujejo z manjšimi zdravstvenimi težavami: “Lokateks Trata je zagotovo prvi favorit za naslov prvaka. Imajo prednost domačega terena in največ kakovostnih posameznikov. V polfinalu se bomo potrudili, da bomo kar se da konkurenčni. Veliko bo odvisno tudi od tega, ali bom do sobote saniral poškodbo gležnja, poleg tega pa srčno upam, da bo ozdravel tudi Joško Buterin.”

V domačem taboru se vloge favoritov ne otepajo, kar priznava tudi Postojnčan v vrstah branilcev naslova Dejan Koren: “Imamo prednost domače dvorane. Čeprav smo v zadnjem krogu rednega dela ugnali Koprčane, pričakujem težko polfinalno tekmo. Verjamem, da se bomo v finalu pomerili s Kobjeglavci, ki imajo precejšnjo prednost v hitrostnem in štafetnem zbijanju, a smo po drugi strani mi boljši v klasičnih igrah.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano