Hrast skočil na vrh

V okrnjenem sedmem krogu balinarske superlige sta bila odigrana dva primorska obračuna, v katerih sta daljši konec potegnila kobjeglavski Hrast in šempetrski Agrochem.

Balinarji Hrasta so z gladko zmago v Kopru poskočili kar na 
vrh prvenstvene razpredelnice. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Balinarji Hrasta so z gladko zmago v Kopru poskočili kar na vrh prvenstvene razpredelnice. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zaradi svetovnega balinarskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Monaku sta bila minuli konec tedna odigrana zgolj dva superligaška obračuna, preostala dvoboja pa bosta na sporedu v nedeljo. Tudi po sedmem krogu Luka Koper ostaja edino moštvo brez zmage. V uvodnem delu sobotnega dvoboja na Markovcu proti Hrastu je kazalo, da bi Koprčani gostom iz Kobjeglave lahko pošteno pomešali štrene. Po zmagi Dmitra Vujanića proti Matiji Povhu v hitrostnem zbijanju s 37:36 so domačini izenačili na 5:5. To pa je očitno razjezilo Kraševce, ki so do konca dvoboja osvojili vse možne točke. Blestel je Zoran Rednak z 41 zadetimi kroglami v “brzincu”, na ničli je domačine pustila Hrastova trojka v postavi Valter Švara-Marko Švara-Borut Margon. Lepo predstavo sta prikazala tudi Jure Kovačič in Jure Fabjan v igri dvojic v krog.

Precej bolj je bil napet obračun med Agrochemom in Aikea Anteno, ki je bil odločen šele v končnici. Po prvem delu dvoboja v novogoriški balinarski dvorani je vse kazalo na gladko zmago domačinov, ki so povedli z 8:0, a so Portorožani z vsemi osvojenimi točkami v hitrostnem in natančnem zbijanju izenačili na 8:8. Mitja Petrič in Klemen Sosič sta z zmago v štafeti poskrbela za novo vodstvo Agrochema, v zadnjih klasičnih igrah pa sta sledila remija v trojki in dvojici ter zmaga Mitje Petriča proti Ivu Goljufu v igri posameznikov. Tak razplet je prinesel končni rezultat 14:12 v korist domače ekipe.

Superliga, 7. krog: Luka Koper : Hrast 5:21, Agrochem : Aikea Antena 14:12, Dvoboja Lokateks Trata : Krim in Skala : Postojnska jama bosta na sporedu 11. decembra ob 15. uri. Vrstni red: Hrast 12, Lokateks Trata (-1) 10, Krim (-1) in Postojnska jama (-1) 8, Agrochem 6, Aikea Antena in Skala Sežana (-1) 4, Luka Koper brez točke. SM


Najbolj brano