Hrast prekinil črno serijo

Po štirih zaporednih porazih so balinarji kobjeglavskega Hrasta končno dočakali drugo zmago v sezoni. Na vrhu superligaške lestvice še vedno taborijo Koprčani, ki so tokrat ugnali Agrochem Šempeter.

Klemen Sosič je z dobro igro prispeval k sobotni zmagi 
Hrasta. Foto: Simon Maljevac
Klemen Sosič je z dobro igro prispeval k sobotni zmagi Hrasta. Foto: Simon Maljevac

KOBJEGLAVA > Po uvodni zmagi proti šempetrskemu Agrochemu in štirih zaporednih porazih so se aktualni podprvaki vendarle vrnili na zmagoslavno pot. Gostje iz Pivškega so v uvodnem delu tekme kazali zobe, tako da se Kraševci nikakor niso mogli odlepiti. Za varnejšo prednost z 8:4 je z zmago v hitrostnem zbijanju proti Tadeju Gombaču vendarle poskrbel Borut Margon, ki je bil nato s Klemenom Sosičem uspešen tudi v štafeti. V zaključne igre je Hrast vstopil z vodstvom 12:6, ki ga je z maksimalnim izkupičkom v klasičnih igrah še povišal.

Vodilni Koprčani tokrat niso imeli usmiljenja do Šempetrcev. Po novem odličnem nastopu Dmitra Vujanića v “brzincu” so domačini pobegnili na 8:2. Gostom nista pomagala niti uspešna nastopa Mitje Petriča in mladega Žana Kocine, saj je naprej Rado Bandelj v natančnem zbijanju tesno premagal Igorja Jakopiča, novo zmago pa je zabeležila tudi domača štafeta v postavi Gregor Moličnik-Dmitar Vujanić. Z zmago so Koprčani ohranili dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Škofjeločani, ki jim tokrat zelo nerazpoloženi Sežanci niso uspeli otežiti poti do nove zmage.

Polnih rok so se iz prestolnice vrnili Portorožani, ki so zmagali pri Krimu. Napet boj za vsako kroglo je potekal do zadnjih minut, ko je naprej slavila gostujoča trojka, dragoceno točko sta v igri dvojic v krog prispevala Tadej Kontič in Darijo Milić. Odločilni točki za veliko slavje pa je v igri posameznikov prispeval Ivo Goljuf.

Superliga, 6. krog - Krim : Antena Portorož 11:15, Luka Koper : Agrochem Šempeter 20:6, Hrast : Košana 20:6, Lokateks Trata : Skala 24:2.

Vrstni red: Luka Koper 11, Lokateks Trata 9, Antena Portorož (-1) 7, Krim 5, Hrast in Skala (-1) 4, Košana in Agrochem Šempeter 3. SM


Najbolj brano