Hrast po tretji četrtfinale

Pred sobotnim povratnim dvobojem v kvalifikacijah evropskega pokala proti Istri iz Poreča so balinarji kobjeglavskega Hrasta optimistično razpoloženi.

Klemen Sosič (desno) in Marko Švara lovita tretji evropski 
četrtfinale v dresu Hrasta. Foto: Simon Maljevac
Klemen Sosič (desno) in Marko Švara lovita tretji evropski četrtfinale v dresu Hrasta. Foto: Simon Maljevac

KOBJEGLAVA > Čeprav so se s sobotnega gostovanja v Poreču vrnili s porazom, je v taboru Hrasta upanje na napredovanje v tretji zaporedni evropski četrtfinale še kako živo. Kobjeglavci si v hrvaški Istri niso privoščili večjih spodrsljajev in so bili v igri za zmago vse do končnice dvoboja, ko so domačini v zadnjih minutah v klasičnih igrah izkoristili prednost domačih igrišč in prišli do zmage s 14:8.

Slabši nastop v štafetnem zbijanju sta si privoščila Marko Švara in Martin Zdauc, ki pa sta spodrsljaj popravila z zelo solidnima rezultatoma v natančnem in hitrostnem zbijanju. Zdauc je kljub odličnim 44 zadetim kroglam v brzincu nesrečno ostal praznih rok, kar je tehtnico prevesilo na domačo stran, nekaj smole pa so imeli Kobjeglavci tudi v zadnji trojki, ki so jo z minimalno prednostjo dobili Porečani.

“Tekma je bila izenačena od začetka do konca. V tehničnih disciplinah smo zagotovo konkurenčni, domačini pa so si na zahtevnih igriščih odločilno prednost priigrali v klasičnih igrah,” je dogajanje v Poreču opisal Klemen Sosič, ki je prepričan, da bi se lahko povratni dvoboj, ki bo ob 14. uri v sežanski balinarski dvorani, končal po željah kobjeglavskih ljubiteljev balinanja. Tudi že minimalna zmaga bi Hrastu zagotovila dodatno igro bližanja v krog in zbijanja balina, tako da je upanje na napredovanje še kako realno, čeprav bodo izkušeni balinarji iz Istre na Kras zagotovo pripotovali z velikimi ambicijami.

“Prepričani smo, da lahko na drugi tekmi zabeležimo zmago in se po dodatni igri uvrstimo v naslednji krog. V domači dvorani moramo izboljšati svojo igro v klasikah, svoj delež pa bodo zagotovo prispevali tudi naši zvesti navijači,” je sklenil Sosič.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano