Hrast ni zaustavil koprskega pohoda

Tudi v tretjem krogu so balinarji Luke Koper nadaljevali zmagovalni niz in ohranili mesto na samem vrhu superligaške lestvice. Do druge zmage v sezoni so prišli Portorožani, prvič pa so bili uspešni Košanci.

Gregor Moličnik Foto: Simon Maljevac
Gregor Moličnik Foto: Simon Maljevac

KOPER > Očitno so Koprčani z domačima zmagama v uvodnih dveh krogih pridobili potrebno samozavest, ki jih je v soboto popoldne popeljala tudi do prve zmage v gosteh. V pravi balinarski klasiki so balinarji Luke Koper proti Kobjeglavcem kljub občasnim spodrsljajem držali korak in pridno izkoriščali vse napake domačega moštva ter po vodstvu Hrasta s 6:4 s šestimi zaporednimi točkami pobegnili na 10:6. V zadnjem delu dvoboja je Hrastova trojka gladko zmagala. S tesnih 11:10 pa je Klemen Sosič ugnal Tonija Trobca v igri posameznikov, a je bilo vse skupaj premalo za preobrat, saj sta Koprčana David Frank in Josip Žužić suvereno odigrala igro v krog, koprsko zmago pa sta potrdila Gracijano Brčič in Gregor Moličnik v igri dvojic. “Očitno nam trenutno bolj ali manj uspeva vse, kar si zamislimo. Sicer nismo odigrali popolne tekme, a je bilo tudi to dovolj za zmago. Točke smo osvajali, tako kot smo potihem pričakovali. Predvsem sta bili pomembni zmagi v natančnem zbijanju, ki sta nam odprli pot do končnega uspeha,” je po dvoboju povedal Moličnik.

Visoko tretje mesto trenutno držijo Portorožani, ki so na Belem križu gostili superligaške novince iz Šempetra. Slednji so po zmagi Mitje Petriča proti Marku Škerjancu v hitrostnem zbijanju povedli s 6:4, a so nato domačini hitro prišli do vodstva z 11:7, ki jim je zadostovalo za mirno pot do druge zmage v letošnji superligi.

Do polovice dvoboja so bili v dobrem položaju za uspeh tudi Sežanci, ki pa so po vodstvu z 8:4 na gostovanju pri Košani popustili. Tako so izkušeni domačini prišli do prve zmage v sezoni in se priključili moštvom v sredini lestvice.

Superliga, 3. krog - Hrast : Luka Koper 12:14, Krim : Lokateks Trata 9:17, Antena Portorož : Agrochem Šempeter 17:9, Košana : Skala 15:11.

Vrstni red - Luka Koper 6, Lokateks Trata in Antena Portorož 4, Hrast, Krim, Košana, Skala in Agrochem Šempeter 2. SM


Najbolj brano