Hrast je premagal serijske prvake

V derbiju 4. kroga balinarske superlige je kobjeglavski Hrast ugnal vodilno Lokateks Trato. Primorska obračuna sta se razpletla po željah Postojnčanov in Sežancev.

Balinarji Hrasta (v svetlejših dresih) so nadigrali Škofjeločane. Foto: Simon Maljevac
Balinarji Hrasta (v svetlejših dresih) so nadigrali Škofjeločane. Foto: Simon Maljevac

KOBJEGLAVA >Čeprav končni rezultat nikakor ne priča o tem, so balinarji Hrasta lažje od pričakovanj zmagali proti serijskim prvakom iz Škofje Loke. Že uvodni del dvoboja v sežanski balinarski dvorani je nakazal, da bi lahko Kobjeglavci prekinili zmagovalni niz Gorenjcev, saj so povedli s 6:2. V prvem paru hitrostnega zbijanja je novinec Zoran Rednak moral priznati premoč članu Trate Goranu Vujanoviću s 40:41, a so nato Matija Povh, Gorazd Ferfolja in Marko Švara hitro poskrbeli za boljšo voljo v domačem taboru. Matija Povh in Borut Margon sta z zmago v štafeti Hrast popeljala do nedosegljivega vodstva s 14:4, tako da gostom ni pomagal niti popoln izkupiček v zadnjih klasičnih igrah.

Vrstni red: Lokateks Trata, Hrast, Postojnska jama in Krim 6, Skala Sežana 4, Aikea Antena in Agrochem 2, Luka Koper brez točke.

V boj za vrh so se z zmago v Luciji vmešali tudi Postojnčani, ki so si pot do novih dveh točk tlakovali z odličnim izkupičkom v tehničnih disciplinah, v katerih velja poudariti 37 točk mladinskega reprezentanta Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju. Gostje so v zadnji del tekme vstopili s prednostjo 13:5, njihovo zmago pa je v napeti končnici potrdil Gašper Kraševec, ki je v enojki nadigral Iva Goljufa.

Podoben razplet je imel tudi dvoboj med Luko Koper in Skalo, ki so ga bolje odprli domačini in po zmagi Dmitra Vujanića proti Kevinu Černigoju v hitrostnem zbijanju s 34:17 povedli s 7:5. Izkušena Robert Dekanj in Gordan Ozbič sta v natančnem zbijanju poskrbela za rezultatski preobrat v prid gostov, ki jim je uspelo ohraniti dovolj zbranosti tudi v zaključku dvoboja. Z novim porazom Koprčani ostajajo prikovani na dno prvenstvene lestvice.

Agrochem je na gostovanju pri ljubljanskemu Krimu že po prvem delu dvoboja zaostajal z 0:10 in do konca uspel ublažiti poraz ter tako ostal zgolj pri eni zmagi v štirih odigranih tekmah,

Superliga, 4. krog - Hrast : Lokateks Trata 14:12, Luka Koper : Skala Sežana 11:15, Aikea Antena : Postojnska jama 11:15, Krim : Agrochem 18:8. SM


Najbolj brano