Hitri, a tudi zbrani

Dragan Gajić ima v rokah in nogah že kopico tekem na velikih tekmovanjih. V hitri igri desnemu krilu slovenske reprezentance pripada ena ključnih vlog.

Dragan Gajić meni, da bo za drugo mesto v skupini treba igrati še bolje kot pred dvema letoma v Španiji.  Foto: STA
Dragan Gajić meni, da bo za drugo mesto v skupini treba igrati še bolje kot pred dvema letoma v Španiji.  Foto: STA

DOHA > Kljub nemalo izkušnjam pa tudi rokometaš Montpellierja komaj čaka, da se svetovno prvenstvo začne. To je 30-letni Dragan Gajić dokazal že na pripravljalnem turnirju na Danskem, kjer je bil vodilni strelec. “Nestrpno si želimo prebiti ta led, a podobno razmišljajo tudi tekmeci. Vsak začetek proti slehernemu nasprotniku je težak in presenečenja niso izključena, zato moramo ohraniti zbranost in osredotočenost.”

> Kako nevaren je lahko Čile?

“Ne poznamo jih ravno dobro, a po pridobljenih informacijah smo kakovostnejši. Pomembno je, da se čimprej otresemo začetne napetosti, zmaga nato ne bi smela biti vprašljiva.”

> Nasploh se zdi tekmovalni razpored navidez ugoden, mar ne?

“Ni ravno tako. Z drugim tekmecem Belorusijo, denimo, nimamo najboljših izkušenj. V nesrečnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo smo enkrat remizirali in enkrat izgubili, na zadnjem svetovnem prvenstvu v Španiji pa smo jih ugnali le za gol. Ne ustrezajo nam, a upam, da bomo uspeli popraviti medsebojni izkupiček. Katarci so pokupili vse, kar je bilo kakovostno možnega. Boljši smo od Čila in Brazilije, a za prvo oziroma drugo mesto v skupini bomo morali pokazati še kakovostnejše predstave kot v Španiji.

> Kakšna je trenutno igralska podoba slovenske reprezentance?

“Na podlagi zadnjega pripravljalnega turnirja na Danskem je težko dati objektivno oceno. Nismo bili v popolni postavi, žal ne bomo v želeni zasedbi niti na začetku svetovnega prvenstva, a s tem se moramo sprijazniti. Verjamem, da bo že prva tekma razkrila marsikaj in pokazala, kaj velja v nadaljevanju popraviti. Krasiti nas mora igra, ki smo jo pokazali na zadnjih velikih tekmovanjih: hiter prenos žoge v napad, hiter center ter zgostitev vrst v obrambi, kar bo omogočilo vratarjema, da opravita svoje delo.”

Aleš Sorta, poročevalec


Najbolj brano