Hirscherju nočni slalom na Sljemenu

Marcel Hirscher je še tretjič zapored postal zmagovalec nočnega slaloma pod žarometi za svetovni pokal alpskih smučarjev na zagrebškem Sljemenu. Avstrijec je vodil že na prvi progi, v finalu pa je ubranil vodstvo ter potrdil prvo zmago v novem letu, karierno 15. slalomsko zmagoslavje v svetovnem pokalu.

Matic Skube je bil prepočasen za finale Foto: Stanko Gruden
Matic Skube je bil prepočasen za finale Foto: Stanko Gruden

ZAGREB > Drugo mesto je pripadlo Nemcu Felixu Neureutherju, ki se je na stopničke zavihtel s četrtim časom prve vožnje, za Hirsherjem pa je zaostal 81 stotink sekunde. Tretji je bil nekoliko presenetljivo Norvežan Sebastian-Foss Solevaag. Norvežan, komaj osmi na prvi progi, je z vrhunsko finalno vožnjo osvojil prve stopničke v karieri z zaostankom sekunde in štirih stotink.

Branilec skupne zmage Hirscher je s slalomsko zmago znova prevzel mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Norvežan Kjetil Jansrud, ki v slalomu ne tekmuje, na drugem mestu zaostaja 52 točk. Neureuther je ohranil vodstvo v posebni slalomski razvrstitvi, Hirsher se mu je približal na pičle štiri točke. Hirscher je prišel do svoje še pete zmage v tej sezoni ter 28. v karieri.

Po tekmovalni upokojitvi slovenskega slalomskega veterana Mitje Valenčiča slovenski tabor ne premore tekmovalca, ki bi bil konkurenčen v moškem slalomu in bi se prebil vsaj med prvo trideseterico. Oba Slovenca, Matic Skube in Miha Kürner, sta bila prepočasna za finale.

STA


Najbolj brano