Hirscher zmagal v Adelbodnu, Slovenca brez točk

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Adelbodnu. Gre za zadnji moški veleslalom pred svetovnim prvenstvom v Vailu in Beaver Creeku. Avstrijec je ubranil vodstvo iz prve vožnje ter premočno slavil s prednostjo sekunde in 13 stotink za drugouvrščenim Francozom Alexisom Pinturaultom.

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Adelbodnu.  Foto: STA
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Adelbodnu.  Foto: STA

ADELBODEN > Boj za tretje mesto je dobil Norvežan Henrik Kristoffersen (+1,64). Razočarani so v nemškem taboru. Felix Neureuther je po prvi vožnji na drugem mestu zaostal 55 stotink sekunde, a v finalu ni ubranil prednosti in je z zaostankom 1,75 sekunde osvojil peto mesto. Pred njim se je uvrstil rojak Fritz Dopfer, ki je bil stotinko sekunde hitrejši.

Ameriški veleslalomski as, svetovni in olimpijski prvak v disciplini, Ted Ligety je ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder, tekmo je končal na sedmem mestu (+1,86).

Slovenija znova ni imela predstavnika v finalni vožnji. Žan Kranjec, ki je bil na veleslalomu v Alta Badii diskvalificiran, je tokrat na prvi progi naredil napako in odstopil. Prve vožnje po odstopu ni končal niti drugi Slovenec na startu Mišel Žerak.

Marcel Hirscher (776), ki je v Adelbodnu vpisal še 29. zmago v svetovnem pokalu, je še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj Norvežan Kjetil Jansrud (624) zaostaja že 152 točk. Hirscher s 460 točkami vodi tudi v posebnem veleslalomskem seštevku, prvi izzivalec Ligety zaostaja 138 točk.

STA


Najbolj brano