Hirscher kot prvi trikrat zapored zmagal v Alti Badii

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagal na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Alta Badii in kot prvi v zgodovini trikrat zapored na tem klasičnem prizorišču. Na 20. mestu je bil Žan Kranjec (+2,75), Klemen Kosi pa se na 51. mestu ni uvrstil v finale.

Žan Kranjec Foto: STA
Žan Kranjec Foto: STA

ALTA BADIA > Drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,19), tretji pa vodilni po prvi vožnji Francoz Victor Muffat-Jeande (+0,86).

Triindvajsetletni Žan Kranjec se je iz 26. mesta po prvi vožnji s petim časom finala prebil na 20. in si s tem zagotovil tudi nastop na paralelni tekmi, ki bo v ponedeljek pozno popoldne pod žarometi.

Že v Val d'Iseru, 12. decembra, je kot edini Slovenec finale ujel s 30. mestom, v finalu pa se je z odlično vožnjo veselil najboljšega dosežka v karieri. Po delitvi 30. mesta na prvi progi je zaključni nastop začel drugi po vrsti in napredoval na 12. mesto, saj je bil od njega v finalu hitrejši le takratni in tokratni zmagovalec Marcel Hirscher.

Ta je bil tokrat v finalu tretji, stotinko je zaostal za Kristoffersnom, Kranjec pa je bil le 11 stotink za Norvežanom. Najboljša časa finala sta dosegla Američana Tommy Ford in Ted Ligety; ta se je iz 10. zavihtel na četrto mesto.

Muffat-Jeande je vodil po prvi vožnji, Hirscher je zaostajal pet stotink, tretji Kristoffersen pa 23. Francozu je na koncu sicer uspelo obdržati na zmagovalnih stopničkah, je pa iz rok izpustil prvo zmago v pokalu. Vzel mu jo je najboljši alpski smučar zadnjih let Hirscher. Šestindvajsetletni Salzburžan se je s svojo petintrideseto zmago vpisal v zgodovino, saj pred njim nikomur še ni uspelo trikrat v nizu priti najhitreje v cilj klasike v Alti Badii.

Po ponedeljkovi paralelni tekmi v Alta Badii bo v torek v Madonni di Campiglio še slalom.

Branilec skupne zmage iz minule zime je zabeležil tudi sedemnajsto zmago v veleslalomu. V tej sezoni je nanizal štiri zmage, od tega tri v veleslalomu, in je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Pred tem vodilni Norvežan Aksel Lund Svindal je tokrat osvoji le tri točke in sedaj za Avstrijcem zaostaja za 20 točk. Na 59. mestu je kot najboljši Slovenec Kranjec (33).

STA


Najbolj brano