Hattrick v osmih minutah

Gol v 30., 36. in 38. minuti. Cristiano Ronaldo je s hattrickom v vsega osmih minutah poskrbel za še en rekord v elitnem španskem nogometnem prvenstvu.

Cristiano Ronaldo Foto: Wikipedia
Cristiano Ronaldo Foto: Wikipedia

MADRID > Na tekmi proti predzadnji ekipi španske lige je Ronaldo k zmagi z 9:1 (4:0) prispeval kar pet golov. Mrežo gostov je v 25. minuti načel Gareth Bale, nato so se začele njegove minute.

“Neverjetno,” je bil napis na twitterju Reala. In zadeva je res težko ponovljiva, Portugalec pa je dokazal, da lahko prekosi samega sebe. Pred tem je bil namreč rekorder prav tako Ronaldo, ko je 27. januarja 2013 pri zmagi nad Getafejem s 4:0 dosegel hattrick v devetih minutah.

Ronaldo je v drugem delu zadel še v 54. in 90. minuti in letos na 29 prvenstvenih tekmah nasprotnikom zabil že 36 golov. Zadela sta še Karim Benzema (52., 56.) in Diego Mainzu, ki je žogo poslal v lasten gol. Robert Ibanez je dosegel častni zadetek za Granado.

Ronaldo je že petič v sezoni dosegel vsaj tri gole na eni tekmi in se na večni lestvici izenačil z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem. Oba sta doslej dosegla po tri gole in več na 24 tekmah primiere division. V karieri pa jih je Ronaldo dosegel že na 31 tekmah, samo za Real, tudi na tekmah, ki niso sestavni del lige, pa na 28. S tem se je na klubski lestvici na prvem mestu izenačil z legendarnim Alfredom di Stefanom.

Na lestvici se je Real z današnjo zmago približal Barceloni na vsega eno točko zaostanka, a Katalonce zvečer še čaka obračun s Celto Vigo.

STA


Najbolj brano