Halilović poslej v ritmu sirtakija

Začetek sezone se za koprske nogometaše bliža z nezadržnimi koraki, kar seveda pomeni, da bo morala biti tudi (vsaj nujna) kadrovska križanka zelo hitro rešena. A kaže, da ne bo tako.

Tako se je Denis Halilović (levo) veselil pokalne zmage s kapetanom 
Ivico Gubercem. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Tako se je Denis Halilović (levo) veselil pokalne zmage s kapetanom Ivico Gubercem. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Ob tem, da bo klubski aparat na zahtevni preizkušnji, saj ga v razmaku nekaj dni čaka organizacija superpokala in tekme prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo, bo na igrišču veliko odvisno od dela klubske stroke, ki mora zaokrožiti podobo članske ekipe.

Odhodi se s slovesom tujcev, ki niso veliko pokazali, še niso zaokrožili. Na tiho je odšel tudi Žiga Smrtnik, ki ga ni bilo med zbranimi na pripravah, ki so se začele minuli četrtek. Čeprav je bilo v četrtek rečeno, da je pogodbo podaljšal tudi centralni branilec Denis Halilović, pa se je izkazalo, da ni bilo tako. Izkušeni nogometaš je sicer prišel na priprave, ni pa še vrnil podpisane pogodbe in je, kot vse kaže, niti ne bo, saj se bo, če se že ni včeraj, njegova koprska izkušnja končala. Tudi v novem klubu bo blizu morja, saj naj bi te dni podpisal pogodbo z grškim prvoligašem Kerkyro s Krfa, ki je lani zasedla deseto mesto v prvi ligi.

Ob iskanju napadalca s težo se je tako (ne)pričakovano odprlo še iskanje obrambnega igralca s pravšnjo kilometrino, izkušnjami in individualno kakovostjo. S Halilovićem so Koprčani zadeli v polno in prav 29-letni nogometaš je v minuli sezoni v pokalu prispeval odločilna zadetka, s katerima je Kopru priboril evropski pokal. V evropskem tekmovanju si Koprčani želijo vsaj ponoviti lanski dosežek, a lani je bila ekipa prvič v zgodovine evropskih nastopov sestavljena že davno prej. Letos se zgodovina ponavlja - Evropa je pred durmi, ekipi pa manjkajo še trije ali štirje nosilci.

Na preizkušnji je ganski napadalec Ferdinand Takyi. Po postavi in gibanju zelo spominja na Jeanna Mendya, ki ga je Koper pred dvema sezonama prepustil Mariboru. RM


Najbolj brano