Hajduki gredo med lipicance

Edino prodajno mesto, kjer so na voljo dragocene vstopnice za četrtkovo tekmo med Koprom in Hajdukom, nikoli ne sameva. Pred vhodom je od odprtja do zaprtja neprekinjena manjša vrsta. Vse pa kaže, da bo Uefa vendarle dovolila namestitev navijačev za golom.

Koprčani naj bi pred tekmo s Hajdukom, podobno kot pred 
pokalnim finalom, moštveni duh v sredo zvečer krepili na 
skupni večerji.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Koprčani naj bi pred tekmo s Hajdukom, podobno kot pred pokalnim finalom, moštveni duh v sredo zvečer krepili na skupni večerji.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER >V klubskih prostorih v teh dneh ni predaha, saj tekma s Hajdukom predstavlja velik organizacijski zalogaj. Stadion bo brez kančka dvoma nabito poln, saj je povpraševanje po vstopnicah izjemno. Šlo bo za enega večjih nogometnih dogodkov v Kopru v zadnjih desetletjih, zato ne bo čudno čudi, če bodo ljudem iz kluba telefoni pregoreli. Kajpak, po tipični slovenski navadi, je veliko število takih, ki bi do dragocene vstopnice prišli zastonj in pa tudi takih, ki drugače nikoli ne bi zavili na stadion.

Koprska delegacija si je v nedeljo v Zagrebu ogledala derbi med Dinamom in Hajdukom. Na Maksimir so se odpravili predsednik Ante Guberac, športni direktor Matej Mavrič Rožič, trener Rodolfo Vanoli in njegov pomočnik Igor Božič, ki so lahko videli remi z 1:1. Hajduk je, za razliko od Zagrebčanov, ki zaskrbljenosti za svojo usodo brez bratov Mamić kljub brezskrbnim izjavam na igrišču niso mogli skriti, odigral sproščeno tekmo in prek Mija Caktaša povedel. Končni izid je bil 1:1, postavil ga je Soudani. “Hajduk se derbija ni ustrašil in je pustil dober vtis. Če bi lani igrali z njimi, bi bil 100-odstotno prepričan, da bomo napredovali. Zdaj so v neke vrste evforiji, vendar imamo svoje adute in vse možnosti za napredovanje,” je povedal Guberac. Seveda so Koprčani podrobno spremljali igro Splitčanov v Dugopolju z Estonci. Skupna ugotovitev je, da je Hajduk najbolj ranljiv v dokaj počasni in precej naivni obrambni vrsti.

Splitčani so se takoj po tekmi v Zagrebu z avtobusom vrnili domov, v Sloveniji pa bodo pripotovali jutri s čarterskim poletom do Ljubljane. Da bi imeli svoj mir in da bi se izognili svojim vročim navijačem, ki jih tudi na Primorskem ne manjka, so se odločili, da se bodo odmaknili z obale in se nastanili na Krasu. Prenočevali bodo v Lipici, uradni trening jih čaka v sredo v terminu tekme na Bonifiki.

Koprčani te dni normalno trenirajo, za četrtkovo tekmo bo zelo verjetno nared tudi Denis Halilović. Kakšnih tektonskih premikov v prvi postavi ne gre pričakovati, glede na slabosti Hajdukove obrambe ne gre izključiti nekoliko drugačne postavitve igralcev v ofenzivnih nalogah.

Kar zadeva organizacijo so Koprčani sinoči čakali še na uradno potrditev (nepričakovane) vesti, da bo Uefa vendarle dovolila uporabo montažnih tribun za golom, kar pomeni, da je gledalcem na voljo 500 sedežev več. V celoti naj bi bili obe tribuni namenjeni pristašem gostov. Pri tem je pomagal tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

ROK MAVER


Najbolj brano