Hadžić pred derbijem proti Gorici: Ne smemo obupati!

Bolečo pokalno zaušnico proti Domžalam bodo skušali nogometaši Kopra preboleti s pozitivnim rezultatom na primorskem derbiju v Novi Gorici. Branilec kanarčkov Damir Hadžić se zaveda, da bo za dvig z dna prvenstvene lestvice potrebna serija zmag.

Damir Hadžić (najvišji v skoku) s soigralci letos ne bo igral v 
pokalnem finalu kot v sminili sezoni. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Damir Hadžić (najvišji v skoku) s soigralci letos ne bo igral v pokalnem finalu kot v sminili sezoni. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Medtem ko so zadnji sodnikov žvižg na sredinem povratnem obračunu četrtfinala slovenskega pokala gostje iz Domžal pričakali dvignjenih rok, so se Koprčani le nemočno spogledovali in nato poklapano odkorakali proti slačilnicam stadiona na Bonifiki. Šokanten zadetek Benjamina Morela v izdihljajih srečanja jim je na najbolj mučen način odpihnil sanje o obrambi pokalnega naslova, zato je bilo razočaranje med nogometaši povsem razumljivo. “Res ne vem, kaj povedati po takšni tekmi. Ni mi jasno, komu smo naredili toliko slabega, da se nam to sedaj vrača na takšen način,” se je po koncu dvoboja razočarano spraševal domači branilec Damir Hadžić, ki mu s soigralci ni uspelo preprečiti matne poteze Morela.

FC Koper ima v svojih vrstah novega Dedića. Seveda ne Zlatka temveč 24-letnega Hrvata Svena Dedića, ki prihaja kot še ena v nizu zasilnih rešitev. Zaigral bi lahko že jutri.

> Kaj se je dogajalo v sodnikovem dodatku?

“V končnici tekme smo se osredotočili na obrambo in kazalo je, da nam bo uspelo. Ker smo zadetek prejeli v 93. minuti, nam je na koncu zmanjkalo časa za pravi odgovor. Težko najdem pravi razlog za tisto napako. Mogoče nam je popustila zbranost, kar pa se v odločilnih trenutkih ne bi smelo zgoditi. Doživeli smo še en boleč udarec, ki ga bo težko pozabiti. Upam le, da se bo kmalu vse obrnilo v naše dobro.”

> Morda že na tekmi z Gorico?

“Pred nami je že nova težka tekma. V Novi Gorici nas bodo pričakali zelo nabrušeni domačini, ki jim v zadnjem času ne gre ravno vse po načrtih, a so zelo kakovostna ekipa. Vse misli moramo usmeriti v prvenstvo in že v Novi Gorici odločno kreniti po tri točke.”

> Bo težko najti motiv v nadaljevanju sezone?

“Seveda je bilo po slabih jesenskih nastopih v prvenstvu jasno, da se do Evrope lahko prebijemo le prek pokala, sedaj pa smo ostali tudi brez te možnosti. Do zimskega premora moramo zbrati čim več točk in se priključiti moštvom v sredini lestvice. Seveda za kaj takega potrebujemo tri ali štiri zmage v nizu. Do konca prvenstva je še dolga pot in nič še ni odločeno niti v boju za Evropo. Predvsem ne smemo obupati.”

> Bo potrebno več pozornosti morda nameniti psihološki pripravi?

“Trenutno bo potrebno največ pozornosti nameniti ravno temu, saj imamo v ekipi kar nekaj mladih fantov. Moramo se zbrati in narediti korak naprej. Ta ekipa ni pozabila igrati nogometa, potrebujemo le nekaj zaporednih uspešnih tekem, ki bi nas dvignile v vseh pogledih.” SIMON MALJEVAC


Najbolj brano