Guberac v outu, Mandarić slavi

Marijan Pušnik je v Kopru izpolnil željo, da bi sobotni derbi z Mariborom dočakal s sedmimi točkami prednosti pred Mariborom. Koprčani so doma utrpeli enega redkih porazov proti Olimpiji, so pa prikazali več, kot je bilo pričakovati.

Tako je Ezikejel Henty (št. 55) na Bonifiki dosegel prvega od 
svojih dveh zadetkov.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tako je Ezikejel Henty (št. 55) na Bonifiki dosegel prvega od svojih dveh zadetkov.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Bivši završki trojček, ki je prevzel vajeti članske ekipe, je Koprčanom med premorom dvignil telesno pripravo in ekipo - vsaj za tekmo z Olimpijo - uspel motivirati. A kljub slabši Olimpiji je v prvem poskusu doživel poraz, čeprav trio na klopi Zavrča proti zmajem ni poznal poraza. Pristop Koprčanov je bil boljši kot pred reprezentančnim premorom, igra privlačnejša, agresivnejša, pravzaprav so manjkale le prave priložnosti in tudi nekaj športne sreče. “Nismo imeli Hentyja,” je kar pravšnja ocena dogajanja novega koprskega trenerja Slavka Matića, ki je sicer na koncu pomenljivo dodal: “Če bomo imeli čas, bomo naredili lepo zgodbo.”

Ezeiekel Henty je bil dodana vrednost Olimpije, ki na Bonifiki, kjer jo je spremljalo lepo število privržencev, ni blestela in bo s tako igro v soboto težko iskala zmago proti prebujenemu Mariboru. Trener zelenih, Marijan Pušnik, se je strinjal, da je Olimpija na Bonifiki precej tvegala: “Luka Koper je vselej neugoden nasprotnik. Raven igre smo nekoliko dvignili šele v drugem polčasu in prišli tudi do drugega zadetka, ki nam je na koncu prinesel zelo pomembno zmago.”

Trener je zmago posvetil predsedniku zmajev Milanu Mandariću, ki se mu je po tekmi (ob ne prav prijateljskem sprejemu) še bolj sladko smejalo, medtem ko predsedniku FC Koper Anteju Gubercu ni bilo do smeha, saj je v koprskem nogometu zadnji mesec in pol zgolj še statist. Mnogi se sprašujejo, zakaj v takem položaju, ko je v praksi izgubil vse pravice odločanja (formalno jih skupaj z upravnim odborom še ima), preprosto ne konča svoje nogometne zgodbe in odide.

Maribor je v Celju iztržil novo zmago, Agim Ibraimi je ob tem dosegel izjemen zadetek. Precej so k prebujenju Štajercev pred reprezentančnim premorom najbrž pomagali kar Koprčani. Zdi se, da vijoličasti igrajo iz kroga v krog bolje, kar obeta zanimiv derbi.

Na Bonifiki sta Koper in Olimpija v prvi SNL odigrali 29 tekem: enajst jih je dobil Koper, 14 je bilo remijev, štirikrat je zmagala Olimpija.

Gorica še naprej ostaja najprijetnejše presenečenje letošnjega prvenstva in trdno vztraja na drugem mestu za Olimpijo. Tudi v Zavrču so modro-beli plesali na robu, saj bi lahko Zavrč na koncu ujel vsaj točko, a zmaga je zaslužena. Med in mleko se v Novi Goerici ne cedita, je pa njihova letošnja zgodba dokaz, da se s pravimi ljudmi, ki jih okolje ceni, in z velikim številom domačih igralcev, kljub omejenim financam, vseeno nekaj da narediti.

ROK MAVER


Najbolj brano