Grenak domač poraz Kopra

Nogometaši Luke Koper so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili s Celjem z 0:2 (0:1).

Nogometaši Luke Koper so  doma izgubili s Celjem z 0:2 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Luke Koper so doma izgubili s Celjem z 0:2 Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Čeprav so Celjani, ki so med tednom ostali brez Mihe Zajca, ta je prestopil k Olimpiji, slabše in tudi z manjšimi ambicijami vstopili v novo sezono kot Koprčani, pa se to danes ni pokazalo. Izbranci Simona Rožmana so bili konkretnejši tekmec, imeli več priložnosti, strelov in dosegli tudi dva zadetka. Tako so po dveh uvodnih porazih zdaj dosegli še drugo zaporedno zmago. Koprčani pa so po dveh zmagah doživeli prvi poraz.

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Rojko (Logatec). Strelca: 0:1 Omoregie (29.), 0:2 Bajde (50.). Luka Koper: Radošević, Gregorič (od 54. Bradaschia), Halilović, Hadžič, Ćovilo (od 71. Pučko), Guberac, Črnigoj, Lotrič, Ivetić, Palčič, Štromajer (od 60. Mitrović). Celje: Kotnik, Krajcer, Klemenčič, Žitko, Vrhovec, Vidmajer, Verbič (od 76. Žurej), Miškić, Bajde (od 81. Rajsel), Ahmedi (od 88. Gobec), Omoregie. Rumeni kartoni: Halilović, Ćovilo, Črnigoj; Bajde, Vidmajer, Žitko. Rdeči karton: Mitrović (66.).

Celjani v uvodu tekme niso bili prav nič slabši tekmec od Koprčanov, celo več, bili so bolj konkretni. Resda se je koprski napadalec Jaka Štromajer znašel enkrat v ugodnem položaju, a zgrešil celo žogo, toda Celjani so bili bližje zadetku. Znova je bil razigran Valon Ahmedi, ki je v 25. minuti s prostega strela z desne strani zadel prečko koprskega gola, enkrat pa meril malce premalo natančno.

V 29. minuti so gosti povedli, potem ko je nigerijski napadalec Sunny Omoregie po podaji Benjamina Verbiča z leve strani ostal povsem sam pred golom domačih in žogo brez težav z nogo potisnil mimo nemočnega Božidarja Radoševića. Celjani so imeli znova lepo priložnost že v 31. minuti, vendar je Verbič malce z leve strani žogo poslal čez gol. V 44. minuti je poskusil še Gregor Bajde po samostojnem prodoru, a z roba kazenskega prostora zgrešil cilj.

Celjani so podvojili prednost že v 50. minuti, ko je po hitrem napadu Omoregie z leve strani podal v sredino na približno 20 metrov, tja je pritekel Bajde in nato matiral Radoševića. V 62. minuti so tudi Koprčani prvič resneje ogrozili celjska vrata, poskus Ivice Guberaca pa je Matic Kotnik ustavil.

Po novi priložnosti Verbiča se je Koprčanom začelo pisati še slabše. Debitant Ante Mitrović je namreč po vsega petih minutah igre moral v slačilnico, zaradi udarca Matica Žitka je dobil neposredni rdeči karton. Do konca so Celjani umirili igro, Koprčanom pa ni uspelo izvesti kakšnega resnejšega pritiska.

Koprčani bodo v 5. krogu prihodnji petek gostovali v Zavrču, Celjani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.

STA


Najbolj brano