Govejškova priplavala drugi bron, veslača ostala brez medalje

Slovenska reprezentanca je na mladinskih olimpijskih igrah osvojila še drugo odličje. V Nanjingu je bron, drugega na Kitajskem, priplavala Nastja Govejšek na 50 m delfin. Blizu kolajni sta bila tudi veslača v dvojcu brez krmarja Vid Pugelj in Žiga Zarič, ki sta bila dobrih 50 m pred ciljem v igri zanjo, nato pa ostala brez nje.

NANJING > Govejškova je v torek plavalni ekipi priborila prvi finalni nastop na Kitajskem, v njem pa je Velenjčanka zdržala pritisk in osvojila kolajno. Zaostala je le za Rusinjo Rozalijo Nasretdinovo in Švicarko Svenjo Stoffel. To je prva slovenska plavalna medalja na MOI in druga v Nanjingu, bron si je okrog vratu nadela tudi judoistka Maruša Štangar.

"Zelo sem vesela, da sem bila tretja. Nastop mi je uspel, prihod v cilj se mi mogoče spet ni najbolje izšel. Ampak zelo sem vesela," je povedala 17-letnica. "Pritisk je bil, tudi od drugih, ne samo z moje strani. Pričakovali so medaljo. Vesela sem, da mi je uspelo. Moja pričakovanja so zdaj izpolnjena. V prihodnje bo vsak skok v bazen lažji, bolj bom samozavestna. Želim si nadaljevati v takšnem slogu," je še dodala Velenjčanka.

V bazen je skočila še ena plavalka; Tjaša Pintar je na 200 m prosto osvojila deveto mesto, za finalom je zaostala 12 stotink.

Brez medalje sta ostala veslača. Kakšnih 50 metrov od ciljne črte sta bila na drugem mestu, nato pa v finišu zadela bojo, izgubila ritem in hitrost, posledično tudi odličje.

"Zadnjih 50 metrov je bilo res na polno, vse sva prehitela, zdelo se mi je, da sva bila celo prva. Nato pa nesrečna boja ... Šla je zlata in srebrna in bronasta medalja," je povedal Pugelj ob odsotnosti Zariča, ki je tekmo končal v reševalnem vozilu. Po prihodu v cilj sta od jeze udarjala po vodi, nato pa se je od vsega napora Zarič ulegel v čoln, zaradi onemoglosti pa so ga na kopno odpeljali s spremljevalnim čolnom, kasneje je šel še na zdravniške preglede. Slovenca sta za bronom zaostala devet stotink, za drugim pa 17.

Za kolesarji je četrta od petih dirk. Tokrat je bil na sporedu gorsko-kolesarski kros. Peter Zupančič je v svoji najboljši disciplini osvojil 11. mesto, Anita Žnidaršič, ki se precej bolje znajde na cestnem kolesu, je bila 23.

Za strelcem Jožetom Čeprom je prvi del moštvene tekme z zračno pištolo na 10 metrov. Prebil se je do šestnajstine finala, tekmovanje bo nadaljeval v četrtek. Za golfistoma je uspešen drugi dan. Žan Luka Štirn ga je končal na petem mestu in po dveh dneh zaseda šesto mesto. Ana Belac je bila danes sedma in je zdaj 13.

V košarki 3 na 3 so fantje z 12:16 klonili proti Portoriku, kar je njihov prvi poraz na Kitajskem. Zvečer so s 13:11 ugnali Urugvaj. Dekleta so s 14:16 izgubila proti Estoniji.

Leda Krošelj je kot prva Slovenka nastopila na atletskem stadionu. V kvalifikacijah skoka s palico je preskočila 3,70 metra in se zanesljivo prebila v finale A.

Badmintonista Andraž Krapež in Katarina Beton sta po izpadu v posamični konkurenci tekmovanje končala še v mešanih dvojicah. Jadralec na deski Toni Vrščaj je po torkovih težavah z vetrom danes odjadral štiri regate, bil je 14., sedmi in deseti.

STA


Najbolj brano