Goriško pokalno slovo

V sredo zvečer so bili primorski odbojkarji aktivni v domačem pokalu, v ligi prvakov in srednjeevropski ligi. Ženski pokal se je za Novogoričanke končal že v četrtfinalu.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Medtem ko se bodo primorski moški nastopi na mednarodnem prizorišču še nadaljevali, so v ženskem slovenskem pokalu končani že v četrtfinalu. Torej kar daleč od lanske izjemne sezone z dvema udeležencema polfinala. Potem ko je že v osmini finala z mnogo slabšo zasedbo od lanske pričakovano izpadla Luka Koper, je za načrti zaostal tudi novogoriški Gen- I Volley, ki je kot prvi četrtfinalist že odigral obe tekmi. Tako kot prvo doma je tudi drugo v gosteh v sredo izgubil po petih nizih. Obakrat so Novogoričanke v boju s Formisom zapravile dobljeni položaj, saj so na obeh tekmah povedle z 2:0 v nizih. Tekma v Hočah se je nato končala s 3:2 za domačinke (po nizih na -23, -8, 21, 18, 9). Mladinke Nika Bavdaž, Špela Marušič in Polona Marušič, ki so januarja zamenjale tri poškodovane članice prve postave, še zelo nihajo v natančnosti, kar kakovostne ekipe dosledno izkoriščajo. Preostale ekipe so v četrtfinalu odigrale le dve tekmi, na katerih sta oba boljša prvoligaša vknjižila popoln izkupiček - 3:0. Ljubljana je premagala Kemo, Calcit pa Zgornjo Gorenjsko. Ostale prve in povratne tekme bodo odigrali do 28. februarja.

V šestem krogu moške srednjeevropske lige je Calcit v sredo v Kamniku kar s 3:0 premagal Zagrebško Mladost. Priložnost pri zmagovalcih sta dobila oba primorska odbojkarja - novogoriški drugi organizator Jani Konjedic in kanalski sprejemalec Jure Okroglič, ki je vpisal lepih enajst točk. Na lestvici osemčlanske lige vodi ACH Volley z 22 točkami. Prvi zasledovalec Tirol jih jima 18, Kamničani pa so šesti z sedmimi točkami.

V sredo je bil slovenski prvak ACH Volley zaposlen z gostovanjem v ligi prvakov. Na predzadnji tekmi skupine D so Ljubljančani pri romunski Craiovi zapravili še zadnjo priložnost za osvojitev tretjega mesta v skupini in s tem za podaljšanje evropske sezone. Romuni so bili boljši s 3:1 in zasedajo drugo mesto v skupini z sedmimi točkami. Za poražence je vso tekmo odiral kanalski libero Jani Kovačič in naredil dve napaki. ACH je že obsojen na zadnje (četrto) mesto. Zbral je tri točke, pred njim pa je le še poslovilna evropske tekma z vodilno Modeno, ki ima kar 14 točk. STA, IM


Najbolj brano