Goriških junakov nikdar ne zmanjka

Nogometaši Gorice si po petkovi zmagi v Zavrču in vrnitvi v nočnih urah niso mogli privoščiti daljšega spanca. V soboto dopoldan jih je namreč že čakal (regeneracijski) trening.

Blessing Eleke (v modro-belem dresu) je povzročal glavobole 
tudi branilcem Zavrča. Foto: Jure Batagelj
Blessing Eleke (v modro-belem dresu) je povzročal glavobole tudi branilcem Zavrča. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Za večino glavnih akterjev, ki so na zahtevnem igrišču v Halozah Novogoričanom priigrali peto prvenstveno zmago v gosteh, je bila vadba ob Kornu nekoliko krajša. Blessing Eleke si je medtem v športnem parku celil rane. Nigerijski napadalec, ki je nekajkrat zavrtel domačo obrambo po dolgem in počez, jo je skupil tik pred koncem prvega polčasa, ko so domači branilci spoznali, da ga zlepa ne bodo mogli zaustaviti. Med odmorom je ostal v slačilnici, otečen gleženj pa si je hladil z ledom. Tako je bilo tudi v soboto, ko se iz njegovega afriškega igrivega značaja ni dalo prav razbrati, kako huda je poškodba. Ali bo do nedeljske tekme z Domžalami nared, bo pokazal podrobnejši pregled načetega gležnja, ki ga bodo opravili danes.

Gotovo pa bo naslednjo domačo tekmo izpustil Amel Džuzdanović, ki je igrišče v Zavrču prav tako zapustil predčasno. Krči, ki so ga grabili v zadnjem delu tekme, naj ne bi pustili posledic, počival pa bo zaradi rumenih kartonov. Po prihodu Gorana Cvijanovića bo vrzel na sredini igrišča lažje zapolniti. Povratnik v vrste belo-modrih v Zavrču sicer ni pokazal nič posebnega, a je prinesel potrebno ravnotežje, iz katerega črpa koristi tudi njegov partner na sredini igrišča Marshal Johnson. Razbremenjeni Nigerijec, ki se je prav tako priključil Novogoričanom, ko se je sezona že začela, stopnjuje formo. Tudi v Zavrču je bil med najboljšimi.

Stabilnost zvezne vrste se odraža tako v obrambi kot v napadu, kjer je Tilen Nagode v drugem polčasu moral prevzeti Elekejevo vlogo in pokazal zanimive vrline, ki jih bo moral sčasoma še nadgraditi. Po znižanju izida Zavrča in pod pritiskom gostiteljev, je obramba v končnici tekme trpela, kar pa je bilo razumljivo. Skupni letošnji imenovalec Novogoričanov je homogenost ekipe, iz katere na vsaki tekmi izskoči posameznik, ki prevesi tehtnico na stran belo-modrih. Velja se spomniti prve goriške zmage proti Rudarju, ki ga je načel Dino Martinović, v Novem mestu in Domžalah je zmagovita zadetka dosegel Matija Širok, v Celju Marko Nunić, ki je potopil tudi Krško. Na zadnji domači tekmi je točko gostiteljem s svojim sploh prvim zadetkom v dresu Gorice priigral Matija Škarabot. Džuzdanović in Eleke sta se v prvi četrtini prvenstva izmenjevala v vlogah strelca in podajalca, nato je štafetno palico prevzel Miran Burgić...

V končnici tekme v Zavrču je z obrambami blestel Grega Sorčan, ki je levji delež k uspehu prispeval že na prvi medsebojni tekmi s Haložani. “Vedeli smo, da bodo gostitelji v končnici tekme vse stavili v napad. Po odličnem prvem polčasu, v katerem bi lahko bila naša prednost še višja, smo s skupnimi močmi uspeli obdržati vodstvo in vknjižiti zmago v Zavrču, kjer je sicer zelo težko osvajati točke,” je povedal čuvaj mreže mlade reprezentance in zadnji branik goriške obrambe, ki je prvič zaigrala v takšni zasedbi in zelo solidno opravila svoje delo kljub odsotnosti kapetana Alena Jogana. Ta bo zaradi kazni izpustil tudi obračun z Domžalami.

“Želim si, da bi se dobro pripravili oziroma zdravi dočakali obračun z ekipo, ki sodi med favorite prvenstva. Sicer pa so vse tekme v naši ligi zelo zahtevne. Zavrč ima močno ekipo s kakovostnimi posamezniki, kar je potrdil v končnici tekme. Mojim igralcem lahko le čestitam za borbeni pristop, ki smo ga nadgradili z vrhunsko predstavo v prvem polčasu,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano