Goriški izziv: “Eleke je boljši od Šporarja”

“Eleke je boljši od Šporarja,” je interesentom pomenljivo sporočil predsednik Nogometnega društva Gorica Hari Arčon o vroči temi prestopnega roka. Dražba nigerijskega napadalca se medtem nadaljuje.

V katero smer bo šel Blessing Eleke (v modrem dresu)? Foto: Leo Caharija
V katero smer bo šel Blessing Eleke (v modrem dresu)? Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Včeraj naj bi v goriški klub prispele nove ponudbe, pri čemer je nabor zainteresiranih klubov vse bolj pester. Sega od Švedske na severu prek klubov iz držav Beneluksa do Izraela na Bližnjem vzhodu. Povpraševanje naj bi torej raslo, ali bo tudi cena? Lahko, ni pa nujno. Blessing Eleke bo morda boljši od Andraža Šporarja, ne bo pa dražji, vsaj ne v tem prestopnem roku. Blizu tri milijone evrov, kolikor naj bi Basel odštel Olimpiji za najboljšega strelca jesenskega dela, je veliko za slovenske razmere, pa četudi gre za napadalca.

Eleke bo imel v vsaki klubski opciji status tujca. Če bo nadaljeval nogometno pot v Ljubljani, bo to vsekakor najdražji prestop med slovenskimi klubi. Olimpija ima po prodaji Šporarja močne argumente, bolj vznemirljivo pa je vprašanje, ali bo ob vsem medijskem hrupu sodelovala v dražbi oziroma dvigala izklicno ceno, ki naj bi se sukala okoli milijona evrov. Običajno je, da bolj ko se bliža čas sklenitve dogovora, večja je gneča zainteresiranih in vpletenih okrog prestopa. Eleke je včeraj sicer treniral, a z Miranom Burgićem in Goranom Cvijanovićem ločeno od preostanka ekipe, ki je vadila tehnično-taktične kombinacije pred zaključno jesensko tekmo v soboto. Eleke pravi, da čuti bolečine v kolenu, a naj ne bi bilo nič hujšega.

“Upam, da se bom kmalu pridružil ekipi. Rad bi zaigral tudi v Celju, sicer pa bom šel kamor me bo vodila božja volja. V igri naj bi bilo precej slovitih klubov, veliko ljudi me sprašuje, a skušam ostati miren,” je včeraj povedal Eleke, ki sicer izhaja iz nigerijske nogometne akademije nekdanjega športnega direktorja ND Gorica Micheleja Dal Cina. Elekejev zastopnik pa je Stephen Makinwa, ki je na začetku pretekle sezone prav tako nosil dres goriškega kluba. Slednji je sporočil, da se je s ponedeljkom končalo sodelovanje z dolgoletno sekretarko ND Gorica Moniko Simčič Batagelj.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano