Goričani tokrat ostali praznih rok

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (1:0).

Miran Burgić Foto: Jure Batagelj
Miran Burgić Foto: Jure Batagelj

VELENJE > Čeprav so vse tri prejšnje dvoboje z Rudarjem v tem koledarskem letu dobili Novogoričani, pa so Primorci tokrat ostali praznih rok in že tretjič zaporedoma igrišče zapustili sklonjenih glav. Na drugi strani je velenjska obramba znova ostala nepremagana, prav tako tretjič zapovrstjo. Gorica kljub porazu vsaj začasno ostaja najbližja zasledovalka vodilne Olimpije, Rudar pa ostaja šesti.

Domači so tekmo odločneje začeli in v sedmi minuti nevarno zagrozili, ko je streljal Stjepan Babić, žoga je zadela Alena Jogana in skorajda končala v mreži Gorice. Primorci so se začeli prebujati po 15 minutah, v 18. minuti je poskusil Blessing Eleke, ki je prišel sam pred Mateja Radana, a malce z desne strani slabo zaključil.

Sedem minut pozneje so gostitelji povedli, Mario Babić je na desni strani iz igre vrgel dva branilca in žogo poslal v mrežo ob oddaljeni vratnici. Po golu je sledilo mirnejše nadaljevanje brez pravih priložnosti, še naprej pa so imeli žogo več v svoji posesti Velenjčani.

V drugem polčasu je prav tako bolje začel Rudar in v 57. minuti dosegel zadetek po poskusu Amerja Krcića, a so ga sodniki razveljavili, ker je bil Mario Babić v prepovedanem položaju in oviral vratarja.

V 74. minuti je imela lepo priložnost tudi Gorica, ko sta bila po podaji z desne strani pred vrati malce prepočasna Eleke in Amel Džuzdanović. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Rudar bo v 12. krogu v soboto v Zavrču, Gorica pa bo dan pozneje gostila Krko.

> Stadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodniki: Žganec, Kovačič (oba Ljubljana) in Rojko (Logatec).

> Strelec: 1:0 M. Babić (25.).

> Rudar: Radan, Kašnik, Krcić, Trifković (od 75. Tolimir), Prašnikar (od 80. Grgić), S. Babić, Kocić, Bolha, Ihbeisheh (od 60. Jahić), Knezović, M. Babić.

> Gorica: Sorčan, Škarabot (od 73. Humar), Širok, Burgić, Arčon (od 65. Celcer), Kolenc (od 57. Martinović), Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Johnson.

> Rumeni kartoni: Kašnik, Kocić; Johnson.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano