Nič golov, ena točka

Nogometaši Gorice so na tretji spomladanski tekmi vknjižili prvo točko, kar pa je slaba tolažba. Proti zadnjeuvrščenim Radomljam so v prvem polčasu imeli pobudo, v drugem pa priložnosti, a se mreža ni zatresla. Gorica : Kalcer Radomlje 0:0.

Novogoričani (v modrih dresih) ostajajo v spomladanskem delu sezone še brez zmage. Foto: Leo Caharija
Novogoričani (v modrih dresih) ostajajo v spomladanskem delu sezone še brez zmage. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Domači trener Cesare Beggi je zaradi takšnih in drugačnih razlogov dodobra premešal udarno enajsterico, kjer je svoje mesto po poškodbi prvič v spomladanskem delu našel tudi Luka Majcen. Nasploh je bila novogoriška postava izrazito ofenzivno naravnana z Blessingom Elekejem, Dinom Martinovićem, Amelom Džuzdanovićem in Giuseppejem Ruggierom.

Stadion v športnem parku, gledalcev 300, sodniki: Glažar (Ptuj) 6. Gorica: Gallinetta 6, Boccaccini 6, Palumbo 6, Širok 6, Pasqualini 6, Taider 5,5, Martinović 5,5 (od 66. Innocenti 5,5), Ruggiero 5 (od 85. Enow -), Džuzdanović 5, Eleke 5,5, (od 75. Makinwa -), Majcen 6. Trener: Cesare Beggi. Radomlje: Andrić 5,5, Teinović 6, Avbelj 5,5, Furuyama 6, Stoiljković 5,5 (od 83. Vrhunc -), Zorc 6 (od 71. Cerar -), Perković 6, Rems 6, Lidjan 5,5, Jazbec 6, Đurković 5,5 (od 90. Jakovljević -). Rumeni kartoni: Palumbo, Boccaccini, Džuzdanović.

Pravega učinka ni bilo, ker so se Radomljani opredelili za strnjeno postavitev in zaprli vse dostope do svojih vrat, pa tudi zavoljo statičnosti goriških nogometašev. Žoga je prepočasi potovala med domačimi igralci. Pobuda je bila izrazito jalova. Vse, kar so gostitelji iztržili v prvem polčasu, je bilo šest kotov.

Prav prekinitve so skrojile razplet na primorskem derbiju. Radomljani so bili dovolj pazljivi, prav tako gostitelji, ki se niso pustili presenetiti. Povsem brezskrbni pa maloštevilni gledalci v športnem parku vendarle niso bili. Novogoričani so ostali zvesti spomladanski tradiciji in v uvodnih minutah dvoboja so tekmecu ponudili priložnost za vodstvo. Na srečo se je Dušan Stoiljković zapletel. To pa je bilo ob lepem, a nenatančnem poskusu Amela Džuzdanovića z razdalje tudi vse, kar je bilo omembe vrednega v uspavanki prvega polčasa.

Nadaljevanje je, če ne drugega, prineslo vsaj priložnosti in nekaj več vznemirjenja na tribunah. Radomljani so v drugem polčasu vendarle premaknili težišče igre naprej, kar je tudi gostiteljem ponudilo nekaj več manevrskega prostora v polju. Dlani ne posebej zanesljivega vratarja Vjekoslava Andrića je prvi ogrel Eleke v 58. minuti, nekaj trenutkov za tem pa je moral po poskusu Stojiljkovića prvič posredovati tudi goriški čuvaj mreže Alberto Gallinetta.

Pravi priložnosti pa sta se ponudili Novogoričanom. V 71. minuti je z roba kazenskega prostora iz obrata nenadoma sprožil Majcen in stresel okvir gostujočih vrat. ”Bil sem res blizu. Škoda, ker se je žoga odbila v polje. Sicer pa je bilo težko prebiti obrambo tekmeca, ki je dobro stal na igrišču. Malo je bilo izrazitih priložnosti. Tiste, ki smo jih imeli, pa bi morali izkoristiti,” je pojasnil Majcen. Priložnost tekme pa je minuto kasneje zapravil Džuzdanović, ko je neoviran iz neposredne bližine meril mimo gola.

Plus: Novogoričani prvič v spomladanskem delu niso prejeli gola; imeli so nekaj priložnosti. Minus: Jalova posest žoge; prvič spomladi niso dosegli gola.

Do konca dvoboja se je ob bolj razvlečenih postavitvah tekmecev ponudila možnost za še nekaj potencialno nevarnih akcij na obeh straneh, iz katerih pa se ni izcimilo nič konkretnega. Gostitelji so iskali zapletene rešitve namesto enostavnih, Radomljani pa so se zadovoljili s točko. ALEŠ SORTA


Najbolj brano