Zmaga za priključek

Novogoričani so po treh porazih spet zmagali. Z 2:0 so ugnali Krko, ki je bila do nedeljskega obračuna v športnem parku še neporažena na letošnjih prvenstvenih gostovanjih.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

NOVA GORICA > Napovedi o trnovi poti do treh točk so se uresničile. V prvem polčasu gostiteljem ni šlo skoraj nič od nog. Napake v igri so se kar vrstile, od spodrsljajev v obrambi, nenatančnih podaj in izgubljenih žog v zvezni vrsti do nemoči v napadalnem delu. V domači vrsti ni bilo prav veliko razpoloženih mož. Za ravnotežje v sredini je skrbel Marshal Johnson, pri izidu pa z nekaj obrambami v prve pol ure vratar Gregor Sorčan. “Tekma je bila podobno težka kot tista z Rudarjem. Na srečo po daljšem času nismo prejeli gola, prav tako pa nam je tudi uspelo spet zatresti mrežo tekmeca,” je povedal Sorčan, ki je blestel tudi ob drugi priložnosti, ko so Novogoričani ohranili mrežo nedotaknjeno, in sicer na dvoboju z Zavrčem.

Tedaj so imeli gostje še precej bolj izrazite priložnosti in premoč v prvem polčasu kot včeraj Novomeščani. Krka je domačinom povzročala nemalo težav, a še več so si jih sami. V prve pol ure so izpeljali le nekaj protinapadov, ki pa iz takšnega ali drugačnega razloga niso prinesli pravega zaključka. Poskusa Blessinga Elekeja po kotu in Sandija Arčona, ki je sprožil edini strel v okvir gostujočih vrat, sta bila premalo. Še zlasti za domače občinstvo, ki je raztrgano predstavo iz prvega polčasa pospremilo z negodovanjem.

Nadaljevanje je postreglo s precej boljšo novogoriško podobo, čeprav je bil po strelu Žige Kastrevca prvi na resni preizkušnji spet Sorčan. Novogoriški preporod so napovedali prodor Elekeja, ki bi z nekaj več napadalne pokvarjenosti lahko iztržil enajstmetrovko, stoodstotna priložnost Marka Nunića, pri kateri se je izkazal novomeški vratar Miodrag Mitrović, in predvsem vstop v igro Mirana Burgića. Novogoriški napadalec, ki se je sam podal proti golu, je najprej izsilil izključitev novomeškega vratarja, dobrih 15 minut kasneje pa je po natančnem predložku Uroša Celcerja dosegel še tretji gol na štirih tekmah. Prste je imel vmes tudi pri drugem goriškem golu v sodnikovem podaljšku, ko je po prodoru in predložku Tilna Nagodeta duhovito podal do Elekeja, ki je postavil končni izid.

“Po treh porazih ni bilo potrebne sproščenosti v igri, zmago smo si prigarali. Krka je dobro moštvo, proti kateremu v prvem polčasu nismo mogli razviti želene igre. V drugem delu nam je z nekaterimi menjavami bolj stekla. Tako smo obdržali stik z vrhom lestvice in se odlepili od zasledovalcev,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano