Goričani prekinili Krkin niz zmag

Novogoriški nogometaši so se po porazu v Domžalah in padcu na predzadnje mesto zbrali in danes pred domačimi navijači ugnali neposrednega tekmeca novomeško Krko s 3:0 (2:0).

 Luka Majcen je zabil že tretji gol proti Krki v tej sezoni. Foto: Suzana Ursic
Luka Majcen je zabil že tretji gol proti Krki v tej sezoni. Foto: Suzana Ursic

NOVA GORICA > Štirikratni državni prvaki so tako spet na osmem mestu z dvema točkama naskoka pred Dolenjci, ki so tako prekinili niz petih tekem brez poraza.

Športni park, gledalcev 300, sodniki: Mertik (Odranci), Kepe (Lendava) in Smej (Fokovci). Strelci: 1:0 Slivka (9.), 2:0 Majcen (44.), 3:0 Ruggiero (66.). Gorica: Sorčan, Vetrih, Širok, Majcen (od 84. Eleke), Žigon, Palumbo, Jogan, Pasqualini, Martinović (od 71. Innocenti), Johnson (od 60. Ruggiero), Slivka. Krka: Mitrović, Žižić, Fuček, Novinić (od 69. kauber), Mojstrović, Ihbeisheh (od 59. Kramar), Palić, Dežmar, Rašić, Welbeck-Maseko, Rašić (od 84. Bele). Rumeni kartoni: Širok, Ruggiero, Innocenti; Mojstrović, Welbeck-Maseko. Rdeči kartoni: Mojstrović (48.).

Novogoričani so mrežo gostov hitro načeli, že v deveti minuti je Vykintas Slivka žogo preusmeril v mrežo po podaji Lorenza Pasqualinija. V nadaljevanju sta obe ekipi prišli še do nekaj strelov, bolj ali manj nenevarnih, v 34. minuti pa je moral posredovati tudi domači vratar Grega Sorčan po poskusu Enesa Novinića iz obrata v kazenskem prostoru. Domači so do zanesljive prednosti prišli v 44. minuti, ko je po podaji Matije Široka z desne strani iz bližine zadel Luka Majcen. To je bil zanj že tretji gol proti Krki v tej sezoni.

Novomeščani so nov udarec doživeli v uvodu drugega polčasa, ko je z igrišča zaradi drugega rumenega kartona moral Denis Mojstrović zaradi prekrška nad Majcnom. Številčno prednost je v 66. minuti unovčil rezervist Giuseppe Ruggiero, ki se je po globinski podaji Slivke sam znašel pred Miodragom Mitrovićem in ga premagal. To je bil tudi končni izid tekme.

Gorica bo v sredo v 30. krogu gostovala v Kopru, Krka pa bo gostila Celje.

STA


Najbolj brano