Goričani prejeli gol tri minute pred koncem tekme

Nogometaši Gorice niso nadaljevali pozitivnega niza. Po petih zaporednih zmagah v medsebojnih dvobojih s Krko so v Novem mestu okusili grenak poraz. Krka : Gorica 1:0 (0:0).

Novogoriški napadalec Blessing Eleke (v ospredju v modro-belem dresu) se  proti Krki strelsko ni proslavil. Foto: Leo Caharija
Novogoriški napadalec Blessing Eleke (v ospredju v modro-belem dresu) se proti Krki strelsko ni proslavil. Foto: Leo Caharija

NOVO MESTO > Oslabljene Novogoričane, brez Amela Džuzdanovića in Mirana Burgića, je na Dolenjskem pričakal lep jesenski dan. Sončni žarki so blagodejno vplivali na gostujočo vrsto, še spodbudnejša pa je bila popotnica dveh zaporednih zmag, ki je omogočala sproščen in igriv pristop. Rezultatsko izhodišče gostiteljev je bilo bistveno slabše. Po sobotnih zmagah Velenjčanov in Celjanov so se sami znašli na predzadnjem mestu in z imperativom osvojitve točk na zadnji jesenski tekmi pred domačimi gledalci.

Stadion Portoval gledalcev 150, sodnik: Žganec (Ljubljana) 5,5. Strelec: 1:0 Gliha (87). Krka: Barukčič 6,5, Vučkić 5,5, Mojstrovič 6, Ejup 6, Kostanjšek 5,5, Marotti 5,5, Collins 5,5, Welbeck-Maseko 6, Perić 6 (od 81. Kramar -), Potokar 5,5 (od 63. Ž. Kastrevec 6), Dangubić 5,5 (od 84. Gliha 6,5). Trener: Andrej Kastrevec. Gorica: Sorčan 5,5, Celcer 6, Mevlja 6, Kavčič 6, Širok 5,5, Johnson 5,5, Cvijanović 6 (od 82. Humar -), Martinović 5,5, (od 90. Nagode -), Arčon 5,5 (od 78. Škarabot -), Eleke 5,5, Nunić 6. Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Marotti, Collins, Ejup, Kastrevec; Arčon, Johnson. Rdeč karton: Johnson (45).

Novogoričani so v prvem polčasu dobro izkoristili kakovost in psihološko prednost, številne ponujene priložnosti pač ne. Izbranci Mirana Srebrniča so na preprost način izigrali domačo obrambo, ki jim je v dobršni meri pomagala tudi sama. Že v uvodnih minutah sta dlani domačega vratarja Matea Barukčića ogrela Marko Nunić in Dino Martinović, ki sta tokrat vskočila v udarno enajsterico. Novomeški čuvaj mreže je bil tudi v nadaljevanju prvega polčasa na preizkušnji, a mu gostujoči strelci niso otežili dela. Blessing Eleke je v 11. minuti podobno kot v sredo z Rudarjem spet zapravil tisto, kar ponavadi ne. Meril je naravnost v domačega vratarja. Ni se proslavil niti pet minut kasneje, čeprav je bil položaj za učinkovit zaključek zahtevnejši.

Je pa Eleke v letošnji sezoni zadeval že iz nenadejanih položajev oziroma strelov, zato je bilo škoda, da Novogoričani v uvodnih 15 minutah niso izkoristili zmede v domači zasedbi. V nadaljevanju prvega polčasa so gostitelji sicer strnili vrste, a so le izjemoma zapretili goriškim vratom. Novomeški poskusi so bili bolj ali manj omejeni na prekinitve in strele z razdalje, pri katerih je bil še najdejavnejši glavni adut Krke Nana Wellbeck. Na drugi strani so bili Novogoričani še naprej podjetnejši, a tudi površni pri zaključkih. Izostala je napadalna udarnost. V zapravljeni priložnosti Sandija Arčona v končnici prvega polčasa se je zrcalila neučinkovita predstava Novogoričanov, ki so razvoj dogodkov še bolj obžalovali ob drugem rumenem kartonu Marshala Johnosona tik pred odmorom. Prvi vtis je bil, da ga je prejel prestrogo oziroma, da je sodnik Mitja Žganec v športnem prvem polčasu vse preveč zlahka posegal po kaznih.

Plus: Novogoričani so odločno začeli tekmo; dober prvi polčas. Minus: Spet veliko zapravljenih priložnosti; slabo izkoriščen nalet po dveh zmagah.

Ob spremenjenih razmerjih moči se je v drugem polčasu spremenila tudi slika na igrišču. Resda je Srebrnič obdržal v igri oba napadalca, a tudi učvrstil defenzivni blok oziroma svojim varovancem dal več obrambnih zadolžitev. Novomeščanom je številčna premoč prinesla zgolj jalovo pobudo. V seštevku je bilo priložnosti bistveno manj kot v prvem polčasu. Ponudile so jih le prekinitve. Po kotu je padel tudi edini gol na tekmi, žal v goriško mrežo. Gostujoči vratar Grega Sorčan, ki ni bil najbolj zanesljiv ob podajah v njegov kazenski prostor, je v 86. minuti ostal na golovi črti, po odbitku pa je bil na pravem mestu džoker z domače klopi Erik Gliha, ki je žogo iz neposredne bližine nekako potisnil v mrežo za peto novomeško zmago in deveti goriški poraz. ASO


Najbolj brano