Goričani niso dolgo časa uživali v vodstvu

Nogometaši Krke so v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (0:0).

V 51. minuti je zadel Sandi Arčon
V 51. minuti je zadel Sandi Arčon 

NOVO MESTO > Novomeščani in Novogoričani so v uvodnem krogu ostali praznih rok na tekmah proti Ljubljančanom oziroma Domžalčanom, v današnji tekmi v dolenjski prestolnici pa so vse tri točke osvojili izbranci domačega trenerja Miloša Rusa.

Uvod v tekmo je minil v obojestransko dinamični in izenačeni predstavi, največ dela pa sta imela oba vratarja. Domači čuvaj mreže Matko Obradović je v prvi polovici prvega polčasa moral kar trikrat posredovati po dveh poskusih Amela Džuzdanovića in Marca Modela, medtem ko je novogoriški Vasja Simčič že v osmi minuti s pravočasnim posredovanjem preprečil 100-odstotno priložnost Jake Ihbeisheha. V nadaljevanju sta obe ekipi vzdrževali dokaj visok ritem, najlepšo priložnost pa so zapravili nogometaši iz mesta vrtnic, po strelu Amedeja Vetriha se je znova izkazal Obradović.

Na začetku drugega polčasa so bili aktivnejši domači nogometaši, vodilni gol pa so dosegli gosti, po izjemno lepi podaji Džuzdanovića je v 51. minuti zadel Sandi Arčon. A Primorci niso dolgo časa uživali v vodstvu, le dve minuti kasneje je bil v gostujočem kazenskem prostoru najbolj spreten in iznajdljiv Ihbeisheh in po strelu iz neposredne bližine izenačil na 1:1.

V nadaljevanju je močan naliv nekoliko otežil predstavo obeh ekip, ki sta se do konca trudili po najboljših močeh, v izdihljajih tekme pa je bilo več sreče na strani domače zasedbe, ki je v 89. minuti - po grobi napaki Simčiča - prek Martina Kramariča dosegla zadetek za končno zmago z 2:1.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 1. avgusta, gostovala v Celju, novogoriška pa bo v nedeljo, 3. avgusta, gostila Luko Koper.

Stadion Portoval, gledalcev 350, sodniki: Balažič (Ljubljana), Kordež (Ravne na Koroškem), Pospeh (Petrovče).

Strelci: 0:1 Arčon (51.), 1:1 Ihbeisheh (53.), 2:1 Kramarič (89.).

Krka: Obradović, Žugelj, Diallo, Dežmar, Ihbeisheh, Carević (od 90. Kramar), Jurić, Kastrevec (od 80. Novosel), Mojstrovič, Perić (od 73. Kramarič), Fuček.

Gorica: Simčič, Modolo, Jogan, Vanin, Širok (od 90. Nagode), Vetrih, Arčon (od 66. Enow), Johnson, Džuzdanović, Majcen, Žigon (od 83. Osuji).

Rumeni kartoni: Jurić, Kastrevec, Carević.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano