Goričani iztržili točko

Nogometaši Zavrča so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije na Ptuju z Gorico razšli brez zadetkov 0:0.

Amedej Vetrih je sprožil strel na gol Zavrča, a ni zadel  Foto: Bostjan Bensa
Amedej Vetrih je sprožil strel na gol Zavrča, a ni zadel  Foto: Bostjan Bensa

PTUJ > Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko lepih akcij ne na eni ne na drugi strani, videli pa so dve lepi priložnosti, a sta bila obakrat uspešnejša vratarja. Prvo na tekmi so imeli gostitelji, ko je Dino Kresinger z glavo lepo podal do osamljenega Dejana Poliča, ki je s kakšnih desetih metrov neoviran sprožil proti golu, a nastreljal zgolj naročje goriškega vratarja Vasjo Simčiča.

Mestni stadion na Ptuju, gledalcev 450, sodniki: Balažič (Šmarje - Sap), Kovačič (Preserje) in Pavlič (Laze v Tuhinju). Zavrč: Ranilović, Sambolec, Kristić, Datković, Dedić, Šafarić, Dugolin, Matjašič, Polič (od 69. Brdar), Antolek (od 59. Kelenc), Kresinger. Gorica: Simčič, Širok, Vanin, Modolo, Enow, Pasqualini, Venturim (od 64. Innocenti), Vetrih, Žigon (od 84. Džuzdanović), Majcen (od 70. Makinwa), Henty. Rumeni kartoni: Datković, Kresinger, Dugolin, Matjašič; Vanin, Pasqualini.

Goričani so v 28. minuti prek Amedeja Vetriha prvič sprožili proti vratom Marka Ranilovića, a je njegov poskus končal visoko preko vrat, v 37. minuti pa je za goste previsoko meril še Denilton Venturim Jr. Le štiri minute pozneje so goriški nogometaši nevarno kombinirali v domačem kazenskem prostoru, nato je s petih metrov do strela z glavo prišel Matija Širok, vratar Ranilović pa je prvič na tekmi moral posredovati in žogo v letu atraktivno ujel.

Tudi v drugem delu ni bilo veliko priložnosti. Od 60. minute so imeli Goričani sicer rahlo terensko premoč v sodnikovem dodatku pa celo lepo priložnost, da pridejo do zmage. Po dolgi žogi Široka so gosti izvedli nevaren protinapad, ki ga je končal Ezekiel Henty, a je bil domači vratar Ranilović na mestu, tako da se je tekma končala z delitvijo točk.

Zavrč bo v 10. krogu v sredo gostil Celje, Gorica pa bo gostovala v Domžalah.

STA


Najbolj brano